Wanneer gebruik je welk type menukaart? calender 21-04-2023 time 3 minuten leestijd

Wanneer gebruik je welk type menukaart?

Een menukaart maken kun je alle soorten en vormen doen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een menukaart van maken. Ook niet zo gek, want het is natuurlijk hét visitekaartje in de horeca. Naast dat het er mooi en aantrekkelijk uit moet zien, is het ook belangrijk dat je voor het juiste soort kiest. Wij zetten de verschillende opties voor je op een rijtje. Zo kies jij gemakkelijk de juiste optie!

Kort en bondig met de staande menukaart

Je kent ze vast wel, de tafelkaarten die op de tafels staan. Vaak staat hier een kleine selectie van de drankjes en de gerechten op. Handig om de populairste opties duidelijk en overzichtelijk aan te prijzen.

Van deze staande optie hebben wij drie verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Voor welke optie je ook kiest, ze worden allemaal gevouwen en kunnen zelfstandig staan. De staande variant heeft 2 bedrukbare zijdes. De andere opties - driehoek (klein én groot) en piramide - hebben 3 of 4 zijdes waar jouw menu op gedrukt kan worden.

Menukaart met vouw of juist zonder: simpel en overzichtelijk

De ideale optie voor horecaondernemingen die op zoek zijn naar een kleine en overzichtelijke kaart. Je kunt hier eenvoudig de gerechten die je aanbiedt in the picture zetten. Zoals de titel al aangeeft, kun je kiezen voor een eenvoudig exemplaar zonder vouw. Dit is een stevig vel papier met twee bedrukte zijdes. Een perfecte optie voor een kleiner menu of bijvoorbeeld als bier- en/of wijnkaart. Een populair formaat blijft hiervoor nog altijd het A4-formaat. Maar ook de A3-menukaart of het A5-formaat komen wij veel tegen.

Heb je hier nou niet genoeg aan? Dan kun je er altijd voor kiezen om te gaan voor optie mét een vouw. Je verdubbelt hiermee in één klap je bedrukbare ruimte. Mocht je twijfelen of je net wel of net niet genoeg ruimte hebt? Kies dan altijd voor de grotere optie. De extra ruimte die je eventueel overhoudt kun je eenvoudig opvullen met bijvoorbeeld afbeeldingen en foto’s. Met een te krap opgemaakte menukaart zul je er nooit het maximale uithalen en dat is zonde!

Voor het uitgebreide menu: menukaart in boekvorm

Met een groot en uitgebreid menu zul je met de bovenstaande menukaarten niet heel ver komen. Dan heb je toch echt meer ruimte nodig. Die extra ruimte vind je in de boekvorm. Het handige is dat je zelf bepaald hoeveel pagina’s jouw menukaart krijgt. Zo kun je het drukwerk aanpassen aan jouw ontwerp en niet het ontwerp aan het drukwerk.

Er zijn twee verschillende afwerkingen waar je uit kunt kiezen: met spiraalbinding of geniet.

menukaart-opties

Tips voor de perfecte menukaart

Welke menukaart je uiteindelijk ook kiest, er zijn altijd tips die voor ze allemaal gelden. Wij zetten er graag een paar voor je op een rijtje:

  • Kies altijd voor stevig papier en het liefst met een extra afwerking in de vorm van laminaat. Dit verlengt de levensduur van het drukwerk aanzienlijk.
  • Zoals je kunt zien, zijn er veel opties. Denk niet in beperkingen maar zoek een menukaart die het beste bij jou en jouw menu past.
  • Maak van prijzen geen prijzen. Hoe? Simpel: laat het €-teken - of welke valuta je ook gebruikt - uit je ontwerp. Zo komt de focus meer op het gerecht te liggen en niet op de prijs.
  • Houd het overzichtelijk. Niets zo vervelend als een onduidelijke menukaart. Maak categorieën en verdeel de gerechten en dranken hieronder.

Benieuwd geworden naar de verschillende opties? Met de vele verschillende opties vind je bij ons in ieder geval altijd een menukaart die bij jou past. Een grote of juist een kleine oplage? Wij drukken het voor je! En heb je nog vragen over het product, de materialen of je ontwerp? Wij helpen je natuurlijk graag.