Bierviltjes: de onderschatte reclamedrager calender 14-04-2023 time 3 minuten leestijd

Bierviltjes: de onderschatte reclamedrager

Wie kent ze niet, de bierviltjes. Ze hebben soms nog weleens de naam om alleen in rokerig bruin café op de bar te liggen. Maar dat klopt allang niet meer! Het is juist een heel hip en modern promotiemiddel dat ook jouw bedrijf verder kan helpen. Benieuwd wat bierviltjes voor jou kunnen betekenen? Wij zetten verschillende opties op een rijtje!

Wat is een bierviltje?

We hebben het wel over bierviltjes, maar wat zijn dat nou eigenlijk? Een bierviltje bestaat uit houtpulp dat meestal uit Scandinavische bossen afkomstig is. En dan met name sparrenhout. Deze soort houtpulp heeft namelijk een extra goed absorptievermogen. Met andere woorden: het neemt extra veel vocht op. En dat is precies wat je wilt, om die lelijke kringen op tafel te voorkomen. Een andere eigenschap: niet alleen water wordt makkelijk opgenomen, ook inkten. Dus het materiaal is zeer goed beschrijfbaar.

Traditioneel waren de bierviltjes voornamelijk rond, met een doorsnede van 107 mm. Maar intussen kom je ze in allerlei vormen en maten tegen. Zo zijn vierkante met afgeronde hoeken tegenwoordig ook erg populair. Wist je dat je bij Reclameland jouw bierviltjes kunt bestellen in vrijwel ieder denkbare vorm? Gaaf!

Bierviltjes in de horeca

Natuurlijk kennen we de bierviltjes voornamelijk uit de horeca. Vrijwel ieder restaurant, café of andere horecagelegenheid gebruikt ze dan ook. Het houdt de tafels netjes en voorkomt kringen en vochtplekken. Waar hier vaak gebruik wordt gemaakt van drukwerk dat aangeleverd wordt door - vaak - de brouwerij. Zonde als je het ons vraagt, want er valt zoveel meer te halen uit een bierviltje.

Los van een logo of een eigen ontwerp op één kant, kun je ook zorgen voor interactiviteit met jouw gasten. De beste ideeën ontstaan in de kroeg, wordt weleens gezegd. Met een schrijfvlak op de achterkant spring je ludiek op in. Of zorg voor een aantal leuke vragen.

bierviltjes

Leuk voor een date of om je vrienden beter te leren kennen. Of laat een sudoku of een ander spelletje drukken. Ideeën genoeg! Zo heb je ook kans dat de bierviltjes mee naar huis worden genomen en later nog eens gebruikt en gezien worden.

Breder inzetten

Dat de horeca gebruik maakt van bierviltjes, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe kun je het nou nog meer gebruiken? ‘Voor al uw feesten en partijen’ zou een goede slogan zijn voor dit product. Denk bijvoorbeeld aan het extra persoonlijk maken van een bedrijfsfeest of bruiloften.

Door af te wijken van standaardvormen en maten, kun je er ook voor kiezen het bierviltjeskarton te gebruiken om een kaart van te maken. Gegarandeerd dat een uitnodiging of een geboortekaartje extra bijzonder wordt met dit materiaal. En ook als visitekaartje maak je gegarandeerd een onuitwisbare indruk.

Bierviltje bedrukken: waar moet je op letten?

Vocht wordt goed opgenomen door een bierviltje. Niet alleen water, maar ook inkt is een vloeistof. Zorg er dus voor dat je geen té dunne lijnen gebruikt. Deze hebben de neiging om dicht te lopen en dat doet afbreuk aan jouw mooie design. Hierdoor is het ook verstandig om niet meer dan 100% zwart in je ontwerp mee te nemen. Laat voor de rest jouw creativiteit de vrije loop. Want jouw ontwerp wordt bij ons altijd volledig full colour gedrukt. Dus niet alleen teksten of logo’s, maar ook foto’s zijn uitermate geschikt om te drukken.


Wij snappen goed dat je hoofd nu vol zit met leuke ideeën! Ga aan de slag en laat je eigen bierviltjes drukken. Daarnaast hebben wij nog veel meer horeca drukwerk, dat jij als horeca ondernemer of juist thuis kunt gebruiken.