Hoe wordt contour gesneden drukwerk gemaakt? calender 18-01-2022 time 2 minuten leestijd

Hoe wordt contour gesneden drukwerk gemaakt?

Naast dat je drukwerk in de gebruikelijke vierkante of rechthoekige vorm kunt bestellen, kun je ook kiezen om jouw ontwerp helemaal in een eigen contour / vorm te laten snijden. Op onze Zünd snijmachine snijden wij dagelijks de meest uiteenlopende vormen. Met zo'n eigen contour weet je zeker dat je nóg meer opvalt. Jouw drukwerk zal hierdoor nog meer in de spotlights staan en de aandacht krijgen die het verdiend. Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk, dat contour snijden? En welk materiaal kun je allemaal contour laten snijden? Je leest het in dit blog!

Kan ik al mijn drukwerk in elke gewenste vorm laten snijden?

Wij kunnen veel van onze producten contour voor je snijden. Dit zijn voornamelijk plaatmaterialen zoals dibond, forex en foamboard maar ook karton waaronder re-board, bierviltjes en massief karton. Zoek je een manier om papieren producten zoals flyers en visitekaartjes in een opvallende vorm te laten drukken? Papieren drukwerk snijden wij niet in een vorm, maar wordt gestanst. Lees hier meer over het stansen van drukwerk.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn drukwerk in een bepaalde vorm gesneden wordt?

Om jouw drukwerk in een vorm te snijden heb je allereerst toegang tot een grafisch ontwerpprogramma nodig, zoals Adobe Indesign of Illustrator. Met dit ontwerpprogramma kun je namelijk een contourlijn in jouw drukbestand plaatsen. De contourlijn is een magenta lijn, welke je zo instelt zodat deze niet gedrukt wordt. Om het je makkelijk te maken hebben we instructies voor het aangeven van een contourlijn gemaakt!

Heb je geen toegang tot een grafisch ontwerp programma, maar wil je wel graag een bord in een opvallende vorm laten drukken? Je kunt altijd contact opnemen met onze ontwerp afdeling. Zij denken graag met je mee en kijken wat zij voor je kunnen betekenen.

Hoe wordt mijn drukwerk uiteindelijk gesneden?

Onze Zünd snijmachine snijdt alle orders met de grootst mogelijke precisie uit. Met een speciaal laseroog weet de machine precies waar de denkbeeldige snijlijnen lopen en waar er dus gesneden moet worden. Razendsnel vliegt het mes over het materiaal en in een mum van tijd is alles netjes in het juiste contour gesneden. Benieuwd hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat? Hieronder zie je onze snijmachine aan het werk!