Dibond: wat kun je er allemaal mee? calender 02-11-2022 time 3 minuten leestijd

Dibond: wat kun je er allemaal mee?

Eén van de populairste plaatmaterialen is dibond. Het stevige, maar lichte plaatmateriaal kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Niet zo heel gek dus dat er vaak voor deze optie wordt gekozen. Maar hoe veelzijdig is het eigenlijk? Wij gingen op onderzoek uit en hebben een aantal populaire toepassingen op een rijtje gezet. Lees je mee?

Als gevelreclame

Dibond is bij uitstek geschikt om te gebruiken als gevelreclame. Het materiaal is namelijk zeer geschikt om buiten te gebruiken. Bij gevelreclame wordt vaak gekozen voor de ‘standaard’ witte uitvoering. Deze variant geeft de kleuren op de meest realistische manier weer. De platen zijn ook op grotere formaten te verkrijgen, dus ook voor de grotere gevels is het dibond een uitstekende optie.

Wil je extra lang gebruiken van het dibond? Dan is het aan te raden om te kiezen voor glans of een mat laminaat. Deze extra laag zorgt voor extra bescherming van zowel het materiaal als de opdruk zelf.

Als bewegwijzering

Wist je dat je dibond in iedere denkbare vorm kunt laten snijden? Dat is ideaal voor het maken van bewegwijzering. Dit kan bewegwijzering in een gebouw zijn, maar ook prima buiten. Denk aan bijvoorbeeld wandel- of fietsroutes. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over het weer, want zowel het materiaal als de opdruk zijn water- en weersbestendig. Contoursnijden kan logischerwijs in de vorm van een pijl. Maar eigenlijk zijn alle denkbare vormen mogelijk. Ideaal, want zo wordt jouw druk nóg persoonlijker.

Als beursstand of winkelinrichting

Als je aan een beursstand denkt, denk je vaak aan rollup banners, beurswanden en producten die daar op lijken. Maar ook het dibond kan heel goed gebruikt worden! Ook voor een winkelinrichting of in bijvoorbeeld een etalage kun je met dibond gemakkelijk de sfeer bepalen of juist de aandacht op een bepaald product leggen.

Een beursstand bestaat vaak uit veel verschillende onderdelen. Sommige functioneel en andere juist alleen maar decoratief. Dibond kan voor beide gebruikt worden. Doordat jouw ontwerp haarscherp op het materiaal wordt gedrukt, kun je altijd goed laten zien wat jij wilt laten zien. Van klein tot heel groot: het kan allemaal!

Als wandbekleding

Waar veel particulieren het dibond van kennen, is natuurlijk de foto op dibond. Een goede keuze, als je het ons vraagt! De foto’s komen namelijk haarscherp rechtstreeks op het materiaal. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat met heldere kleuren. Met een strakke en moderne uitstraling past het naadloos in veel interieurs.

Naast de standaard witte uitvoering, kun je ook kiezen voor de brushed variant. Deze is verkrijgbaar in aluminium en goud. Dit geeft de afdruk een unieke look! Doordat de kleuren anders ogen dan wanneer gedrukt op wit, is vooral het drukken van zwart of zwart-wit foto’s erg mooi. Een industriële look: dat past perfect in de meeste moderne interieurs!

Het dibond kan intussen in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld plexiglas en canvas worden geplaatst, qua populariteit als wandbekleding.

Dibond, wat is dat nou eigenlijk?

Je weet nu waar je het voor kunt gebruiken, maar wat is dibond eigenlijk? Dibond heeft een kern van stevig kunststof, met een afwerking aan beide zijden van aluminium. Het is ontzettend stevig en sterk materiaal, maar tegelijkertijd ook licht van gewicht.

  • Dibond 3 mm | 4317 g/m2
  • Dibond 6 mm | 8160 g/m2
  • Dibond brushed aluminium 3 mm | 4623 g/m2
  • Dibond brushed goud 3 mm | 4560 g/m2

Naast het gewicht, is het materiaal én de opdruk water- en weersbestendig. Daarnaast kun je het dibond ook goed schoonmaken - en houden. Kortom: dibond is een echte alleskunner die tegen een stootje kan! Dibond bestellen? Dat kan in het bijna ieder gewenst formaat of vorm.