calender 01-04-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden magazines gemaakt?

Steeds meer bedrijven geven een eigen magazine of tijdschrift uit. Bijvoorbeeld als productcatalogus, als jaarverslag of als bewaarexemplaar met foto's van het personeelsuitje. Maar voordat jij het magazine in handen hebt, gaat hier heel wat aan vooraf. Want hoe wordt een magazine eigenlijk gemaakt? Lees het hier!


rillen-hoe-worden-magazines-gemaakt

voorzijde-hoe-worden-magazines-gemaakt

1: Rillen

Zodra de voorkant van het magazine is gedrukt en op het juiste formaat is gesneden, wordt deze gerild. Hierbij maakt de rilmachine een ril in de omslag op de plaats waar de omslag gevouwen wordt. Dit wordt ook wel een vouwlijn genoemd.


inleggen-hoe-worden-magazines-gemaakt

invoeren-hoe-worden-magazines-gemaakt

2: Omslag en binnenwerk toevoegen

Ik leg alle pagina's op volgorde in de Horizon hechter. Bovenin plaats ik de omslag, daaronder het binnenwerk. Deze pagina's leg ik op chronologische volgorde.


nieten-hoe-worden-magazines-gemaakt

afwerken-hoe-worden-magazines-gemaakt

3: Pagina's samenvoegen

De Horizon hechter voegt automatisch uit elke lade een pagina toe en plaatst deze op elkaar. Per uur kan de hechter ongeveer 2.000 magazines samenvoegen van 48 pagina's.


geniet-hoe-worden-magazines-gemaakt

rollen-hoe-worden-magazines-gemaakt

4: Magazine hechten

De klant kiest ervoor dat het magazine wordt gehecht met nietjes. Als alle pagina's door de Horizon hechter op de juiste volgorde zijn gelegd, hecht de machine vervolgens alle pagina's.


klaar-hoe-worden-magazines-gemaakt

inpakken-hoe-worden-magazines-gemaakt

5: Afwerken

Als het magazine is geniet, vouwt de Horizon hechter de omslag en het binnenwerk in één keer. Hierna drukt de rol het magazine nog even samen, zodat het magazine goed gevouwen is. De magazines zijn klaar en kunnen we versturen naar de klant!


Wil je meer weten over onze eigen productie? In onze vorige blog vertelt Oscar hoe rollup banners worden gemaakt!