Bedrukte kleding wassen calender 22-06-2022 time 3 minuten leestijd

Bedrukte kleding wassen

Met het bedrukken van kleding zorg je voor een professionele en goede uitstraling. Die uitstraling wil je natuurlijk ook zo houden. Na een paar keer de kleding dragen, zul je deze toch een keer moeten wassen. Maar hoe kun je dat nou het beste doen, zonder dat je shirt er direct minder mooi van wordt. Je leest het allemaal in dit blog!

Hoe was ik bedrukte kleding?

Om de bedrukte kleding zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk dat je je aan de wasvoorschriften houdt. Het is altijd verstandig om per kledingstuk te bekijken wat er in het label staat, maar over het algemeen kun je de volgende punten aanhouden:

Om er voor te zorgen dat de opdruk langer mooi blijft, was je de kleding het beste binnenstebuiten.

Je kunt de bedrukte kleding strijken, maar strijk niet rechtstreek op de bedrukking.

De bedrukte kleding is niet geschikt voor in de droger, drogen kan het beste aan een rekje of waslijn.

Is je kleding vies? Was deze zo snel mogelijk. Zo voorkom je dat de viezigheid in de kleding trekt.

Je kunt bedrukte kleding wassen tot maximaal 40 graden. Het is niet geschikt voor hogere temperaturen.

Gebruik nooit agressieve (was)middelen, zoals bijvoorbeeld chloorbleekmiddel.

Het wassen van kleding met bedrukking

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrukte kleding als nieuw blijft, is het belangrijk dat je het op de juiste manier wast. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het shirt of de opdruk verkleuren, vaal worden of zelfs beschadigen. Hoe je moet wassen is afhankelijk van het materiaal waar het kledingstuk gemaakt is. Het is daarom belangrijk om goed de wasinstructies te bestuderen die op het label geprint staan.

Bedrukt of onbedrukt, het is altijd een verstandig om de kleding binnenstebuiten te wassen. Bij een bedrukt kledingstuk bescherm je de print zo nog extra. Ook tijdens het drogen voorkomt dit dat er door bijvoorbeeld zonlicht kleurverschil ontstaat in de stof. Was bij voorkeur met vloeibaar wasmiddel zonder chloor en bleek. Gebruik je waspoeder? Zorg dan voor mild waspoeder zonder chemische bestanddelen.

Was kleding niet warmer dan 40 graden. Hierdoor weet je zeker dat het kledingstuk niet krimpt of vervormd. Daarbij is het ook beter voor het milieu dan wassen op bijvoorbeeld 60 graden. En je kleding wordt er over het algemeen net zo schoon en fris van. Wasbeurt afgelopen? Haal de kleding zo snel mogelijk uit de trommel. Wacht hier niet te lang mee en hang de was te drogen. Bij voorkeur niet in de volle zon. In de zon kan kleding namelijk verkleuren.


Zo, nu weet je precies hoe jij jouw bedrukte T-shirts, sweaters of andere kledingstukken het beste kunt wassen. Wil je zelf kleding laten bedrukken en weet je niet precies hoe? Met onze handige tips voor bedrukte kleding kun ook jij snel een eenvoudig aan de slag!