Zet hem op, die beachvlag! calender 15-08-2022 time 6 minuten leestijd

Zet hem op, die beachvlag!

Op veel (evenementen)locaties zijn er weinig mogelijkheden om een vlag, spandoek of banner op te hangen. Gelukkig is daar de beachvlag! Deze vlag is enorm veelzijdig en is dankzij verschillende voetstukken overal gemakkelijk neer te zetten. Bij zoveel unieke voetstukken horen ook unieke instructies voor het opzetten van de beachvlag. In dit blog leer je hoe je jouw beachvlag stevig opzet.

Waarom voor een beachvlag kiezen?

Wanneer je kiest om een vlag te bedrukken, vliegen de verschillende opties je al gauw om de oren. De meest bekende vlaggen zijn de baniervlag en mastvlag. Maar; voor dit soort vlaggen ben je een vlaggenmast nodig. En die vind je lang niet overal!

Een beachvlag is een geweldig alternatief. Deze vlag komt namelijk met een eigen vlaggenmast. Je zet de beachvlag gemakkelijk neer, daar waar jij wilt. En het opzetten? Dat is binnen een mum van tijd gedaan. Net als het opruimen! Dit maakt deze aandachtstrekker perfect voor tal van doeleinden. Nog geen idee hoe jouw vlag eruit moet komen te zien? In dit blog geven we je 5 onmisbare tips voor jouw vlag.

Het opzetten van je beachvlag

Je bestelt je beachvlag optioneel met een voetstuk. Zo kun je jouw vlag direct overal neerzetten. Bij Reclameland heb je de keuze uit 6 verschillende voetstukken. Maar hoe zet je de beachvlag in elkaar? We laten het je allemaal zien in onderstaande video! Lees je liever alle stappen rustig door? Onder de video vind je - per voetstuk - een kort stappenplan.

Beachvlag in elkaar zetten

Je kunt voor een complete beachvlag kiezen, inclusief stok en draagtas. Heb je jouw systeem al compleet en wil je de vlag vervangen? In dat geval kun je ook voor een losse vlag kiezen. Wel zo duurzaam!

Het opzetten van de beachvlag gaat bij elk model en formaat hetzelfde. In slechts 5 stappen is jouw vlag klaar voor gebruik:

zet-hem-op-die-beachvlag

 1. Haal de stokken van de beachvlag uit de tas. De hoeveelheid stokken is afhankelijk van het gekozen formaat van de vlag.
 2. Schuif de stokken in elkaar.
 3. Pak de vlag erbij en schuif de vlaggenstok door de tunnelzoom van de beachvlag.
 4. Aan de onderkant van de vlaggenstok zitten twee zwarte haakjes. Wikkel de touwtjes van de beachvlag om deze haakjes en bindt ze vast door middel van een strik. Let op: zorg ervoor dat je deze touwtjes strak trekt. Hoe strakker de touwtjes, hoe strakker de vlag komt te staan.
 5. Je vlag is er klaar voor! Tijd om het voetstuk erbij te pakken.

voetplaat-zet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met voetplaat

De voetplaat als voetstuk bestaat uit een metalen plaat. Bij deze metalen plaat wordt een rotator meegeleverd. Hier plaats je de vlag direct op en dankzij deze rotator draait de vlag mee in de wind. Het bevestigen van de beachvlag op de voetplaat is snel gedaan:

 1. Pak de rotator. De onderkant is een dopje; draai deze helemaal los.
 2. Til de voetplaat op en zet het dopje van de rotator door het middelste gat van de voetplaat.
 3. Draai de rotator vervolgens weer stevig vast.
 4. Plaats de voetplaat op de grond en schuif de vlag op de rotator.

parasolvoet-zet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met parasolvoet

De meest bestelde combinatie is de beachvlag met parasolvoet. Het voordeel van deze voet is dat deze gevuld kan worden met zowel water als zand. Zo zorg je ervoor dat je beachvlag lekker stevig staat! Wil je de vlag verplaatsen? Dit gaat eenvoudig dankzij de 2 wieltjes onder de parasolvoet.

Goed om te weten: de parasolvoet wordt gedemonteerd geleverd. Het in elkaar zetten gaat als volgt:

 1. Keer de parasolvoet om. In de onderzijde van de voet zit het koppelstuk verborgen. Pak deze uit de parasolvoet en zet de voet weer goed neer.
 2. Draai de bovenkant van het koppelstuk los. Er komen drie losse onderdelen uit het koppelstuk, zie de afbeelding hieronder. Leg alle losse onderdelen voor je neer, inclusief de bovenkant van het koppelstuk.
 3. Pak de kleinste ring (nummer 2) en plaats deze met de tandjes naar beneden in het koppelstuk. Doordat deze ring een kleinere diameter heeft dan het koppelstuk, valt deze binnen in het koppelstuk.
 4. Plaats vervolgens de platte ring (nummer 3) bovenop het koppelstuk, boven de schroefdraad. Let op: houdt het koppelstuk recht! De ring ligt los op het koppelstuk.
 5. Op deze platte ring komt het derde losse onderdeel, het spits oplopende deel (nummer 4). Ook voor dit onderdeel geldt dat het los op het koppelstuk ligt.
 6. Pak de bovenkant van het koppelstuk (nummer 5) en draai deze vast op het koppelstuk.
 7. Draai vervolgens het gehele koppelstuk op de parasolvoet.
 8. Plaats de vlag op het koppelstuk. Dankzij het spits oplopende gedeelte klemt de vlag vast in het voetstuk.
 9. Draai de bovenzijde van het koppelstuk nog eens goed aan. En je vlag staat!

onderdelen-parasolvoet-zet-hem-op-die-beachvlag


parasolvoet-met-rotator-zet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met parasolvoet en rotator

Staat je beachvlag met parasolvoet buiten? Onze tip is om de voet dan inclusief rotator te bestellen. Dankzij de rotator draait de vlag mooi mee in de wind. Het opzetten van de parasolvoet met rotator gaat nét iets anders dan zonder de rotator:

 1. Keer de parasolvoet om. In de onderzijde van de voet zit het koppelstuk verborgen. Pak deze uit de parasolvoet en zet de voet weer goed neer.
 2. Draai de bovenkant van het koppelstuk los. Er komen drie losse onderdelen uit het koppelstuk. Leg deze onderdelen voor je neer, inclusief de bovenkant van het koppelstuk.
 3. Pak de rotator (nummer 1 in de afbeelding hieronder) vast met het gedeelte waar de vlag op komt (het glanzende gedeelte) naar beneden.
 4. Schuif het spits oplopende losse onderdeel (nummer 5) op het plastic deel van de rotator. Het spitse gedeelte moet naar beneden. Het onderdeel kan klemmen, dus wees voorzichtig!
 5. Plaats de rotator in het koppelstuk (nummer 2). Zorg ervoor dat het gedeelte waar de vlag op komt, naar buiten steekt.
 6. Pak de losse ring (nummer 3) en plaats deze over de rotator, op het koppelstuk.
 7. Draai de bovenzijde van het koppelstuk (nummer 6) vast.
 8. Zet de parasolvoet op de grond en draai het koppelstuk op de parasolvoet.
 9. Plaats de vlag op de rotator.
 10. Controleer of het koppelstuk goed vast zit en of de vlag rond kan draaien. Klaar ben je!

onderdelen-parasolvoet-rotator-zet-hem-op-die-beachvlag


kruispoot-zet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met kruispoot

Misschien wel de snelste manier om je beachvlag op te zetten; de kruispoot. Zo snel dat een stappenplan overbodig is! Je klapt de poot simpelweg uit en plaatst de vlag op de rotator. Zorg voor extra stabiliteit door een waterzak over de kruispoot te leggen.


grondpenzet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met grondpen

Wil je de beachvlag buiten plaatsen, op bijvoorbeeld een veld? Je kunt dan voor een grondpen kiezen.

De grondpen is voorzien van een rotator. Je vlag zal dus mooi wapperen in de wind! Het opzetten gaat - wederom - erg snel. Plaats de grondpen in een stevige ondergrond. Zorg ervoor dat de pen tot aan de rotator in de grond zit. Plaats vervolgens de vlag op de rotator.


grondboorzet-hem-op-die-beachvlag

Beachvlag met grondboor

Naast een grondpen heb je ook de mogelijkheid om voor een grondboor te kiezen. Deze voet boor je moeiteloos in de grond. De grondboor is voorzien van twee handvaten. Door op de knopjes te drukken klappen deze handvaten uit. Draai de grondboor stevig vast in de grond en plaats de vlag op de rotator.


Nog meer tips voor jouw drukwerk
In dit blog heb je gelezen én gezien hoe je een beachvlag opzet. Wist je dat we nog veel meer instructievideo’s voor je klaar hebben staan? Van spanframes opzetten tot raamstickers plakken, we doen het allemaal voor. Bekijk ze allemaal!