Hoe wordt kleding bedrukt? calender 28-06-2022 time 2 minuten leestijd

Hoe wordt kleding bedrukt?

Kleding bedrukken zorgt ervoor dat jij professioneel en goed voor de dag komt. Van sweaters en T-shirts tot allerlei soorten babykleding: je kunt overal een eigen ontwerp op laten printen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Wij laten je zien hoe wij de kleding bedrukken.

Kleding samenstellen

Je bestelling plaats je eenvoudig door uit de verschillende opties de keuzes te maken waar jij naar op zoek bent. Om wat voor kledingstuk gaat het? Op welke kleur wil je jouw ontwerp laten drukken? Welke maat of maten? Het zijn allemaal opties die je selecteert, voordat je daadwerkelijk kunt bestellen. Voor veel kleding geldt dat je ook nog eens kunt kiezen uit verschillende druklocaties. Meestal zijn dit:

  • Voorkant
  • Achterkant
  • Borst
  • Voorkant + achterkant
  • Borst + achterkant

locatie-bedrukking

Voor iedere locatie geldt een bepaald bedrukbaar gebied. Bekijk van tevoren goed hoe groot dit gebied is, zodat jij weet hoe je jouw bestand op moet maken.

Bestand aanleveren voor bedrukte kleding

Voordat wij aan de slag kunnen met het bedrukken van kleding, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Alleen met een goed drukbestand kunnen wij jouw ontwerp printen zoals jij dat wilt. Vooral wanneer het gaat om het bedrukken van logo’s en teksten is dat belangrijk. Wil je dit zonder achtergrond of vlak printen, dan moet je deze elementen losstaand aanleveren. Laat je een foto printen? Dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Dit is namelijk al één groot vlak en kan in zijn geheel geprint worden.

Tip: houd de kleur van de kleding in de gaten. Op een donkere ondergrond zie je bijvoorbeeld een donkere opdruk maar minimaal.

kleding-bestand

Kleding bedrukking

Het bedrukken van de kleding gebeurd op onze Kornit Atlas printer. Dit is een hypermoderne pers, speciaal ontwikkeld voor het hoogwaardig bedrukken van allerlei soorten kleding. Het kledingstuk wordt over of op een drukplaat gelegd. Hierna wordt het licht vochtig gemaakt met een speciale voorbehandeling. Dit gebeurt om de hechting van de inkt te optimaliseren. Daarna wordt jouw ontwerp op het textiel gedrukt. Als laatste wordt het kledingstuk door een ‘oven’ gehaald. In deze oven verdampt het vocht uit de inkt en hecht deze optimaal aan de stof. Zodat je de bedrukte kleding kunt wassen en de opdruk mooi blijft. Zodra de kleding uit de oven komt rollen, is het klaar voor verzending en wordt het verstuurd.

kleding-bedrukken


Nu je weet hoe je kleding kunt laten bedrukken, kun je zelf aan de slag! Welk ontwerp mogen wij voor jou drukken?