Hoe worden startnummers gemaakt? calender 21-07-2016 time 1 minuten leestijd

Hoe worden startnummers gemaakt?

Organiseer jij binnenkort een sportevenement zoals bijvoorbeeld hardlopen, wielrennen of atletiek? Dan heb je natuurlijk voor elke deelnemer een startnummer nodig! Bij ons bestel je heel eenvoudig al je startnummers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de wedstrijdnummers oplopend genummerd worden. Weten hoe startnummers worden gemaakt?


bestandscontrole-hoe-worden-startnummers-gemaakt

1: Startnummers ontwerpen

Voor zowel kleine als grote evenementen drukken wij startnummers. Deze nummers kunnen bij ons 100% gepersonaliseerd zijn. Zo kunnen we de startnummers voorzien van een naam van de loper, een nummer van de loper en bijvoorbeeld de naam van het evenement. Omdat het van belang is dat deze nummers oplopen, koppelt onze afdeling van DTP'ers aan elk startnummer een nummer. Indien gewenst, voegen we ook nog aan elk nummer een naam. Startnummers kunnen we dus volledig personaliseren.


medisch-paspoort-hoe-worden-startnummers-gemaakt

2: Startnummers drukken

Zodra de afdeling DTP alle startnummers heeft gepersonaliseerd, wordt het bestand klaargezet om te drukken. Het bestand wordt doorgezet naar onze Indigo digitale pers. Op deze pers worden alle gepersonaliseerde nummers gedrukt. Vaak kiezen onze klanten ervoor om ook de achterkant van het startnummer te drukken. Hierop staat een formulier waar deelnemers medische gegevens kunnen invullen. Als alle startnummers gedrukt zijn, gaan ze door naar de afdeling afwerking. Onze Polar snijmachine snijdt vervolgens alle startnummers op het juiste formaat.

eindresultaat-hoe-worden-startnummers-gemaakt

3: Startnummers afwerken

Startnummers worden meestal net onder de borst geplaatst en bevestigd met speldjes. Om het voor de klant makkelijk te maken, kunnen we de startnummers gratis voorzien van boorgaten. Hierdoor kan de deelnemer eenvoudig het startnummer bevestigen aan het shirt en blijft het nummer mooi intact. Zo gaan alle deelnemers goed van start!