De juiste banner kiezen calender 17-10-2022 time 3 minuten leestijd

De juiste banner kiezen

Banners bedrukken kan in vele soorten en maten. Denk maar aan een rollup banner of een groot spandoek in een frame. Maar er zijn nog zoveel meer verschillende soorten banners! Wat is het verschil tussen al deze banners? En hoe kies je de juiste banner? Wij geven je tal van tips!

Welke type banners zijn er?

Zoals we hierboven al verklapten zijn er veel meer soorten banners dan een spandoek en een rollup banner. Typ maar eens “banner” in onze zoekbalk. Je krijgt een tiental resultaten te zien! De overeenkomst tussen deze producten is het materiaal waarop jouw ontwerp gedrukt wordt. Dat is altijd een scheurvast spandoek materiaal. Het verschil tussen alle producten is hoe dit spandoek(je) wordt bevestigd.

Hieronder vertellen we meer over onze populaire banners. Met onze tips maak jij straks de juiste keuze voor je banner! Lees je mee?

soorten-banners

Dranghekbanner

Als allereerste banner lichten we de dranghekbanner uit. Dit is een banner die volledig op maat gemaakt wordt voor een dranghek. Je kunt een dranghekbanner ook kennen als nadar spandoek. Met een dranghekbanner benut je een dranghek optimaal! Naast dat zo een hek voor afscherming en veiligheid zorgt, kun je met een banner het hek gemakkelijk omtoveren tot een informatie- of reclamebord.

dranghek-spandoek

L-banner

De tweede banner is de L-banner. Een L-banner dankt zijn naam aan de standaard van de banner. Dit is namelijk in de vorm van de letter L. Er zijn 3 soorten L-banners: de 1-zijdige, 2-zijdige en de 3-zijdige L-banner. De 2-zijdige L-banner is een goede optie wanneer je banner van 2 kanten te benaderen is! Wil je een banner in het midden van de ruimte zetten? Kies dan voor de 3-zijdige L-banner. Deze banner vormt een driehoek en is uiteraard te voorzien van 3 unieke doeken.

l-banner

Rollup banner

Onze meest bestelde banner is de rollup banner. Een rollup banner is vooral perfect wanneer je de banner meerdere malen moet verplaatsen. Je rolt deze banner gemakkelijk op in de bannercase dankzij het rolmechanisme. Binnen een mum van tijd maak jij je rollup banner klaar voor vertrek!

rollup-banner

Spandoek

Wanneer je op zoek bent naar een zo groot mogelijke banner, valt je oog al snel op een spandoek. Een spandoek kun je op een eigen formaat laten drukken. Geen idee waar je jouw spandoek op moet hangen? Je kunt dan kiezen voor een spandoek met spanframe. Met een frame zet je jouw spandoek overal neer! Ook voor het ontwerpen van je spandoek geven we je graag meerdere tips.

spandoek

X-banner

De vijfde banner die we aan je laten zien is de X-banner. Een X-banner heeft deze naam omdat het frame lijkt op de letter X. Deze strakke banner is vooral een goede optie wanneer je regelmatig je uiting wil vervangen. Je bestelt namelijk 1 keer het frame, en kunt voordelig losse doeken bestellen. Zo pas je binnen een mum van tijd je X-banner aan!

x-banner


Naast deze 5 banners, vind je bij Reclameland nog veel meer soorten banners. Denk maar aan gevelbanieren en steigerdoeken. Ben je er nog niet helemaal uit welke je banner de juiste is? Neem dan een kijkje bij alle banners en verdiep je nog meer in de wereld van de banners en spandoeken.