5 goede plekken om een flyer neer te leggen calender 17-11-2023 time 3 minuten leestijd

5 goede plekken om een flyer neer te leggen

Een flyer drukken is één, maar je wilt vervolgens dat deze zoveel mogelijk mensen bereikt. Er zijn verschillende manieren voor. Bijvoorbeeld het nog altijd populaire flyeren, maar ook een direct mailing is erg effectief. Een andere heel eenvoudige en goedkope optie is om flyers op strategische plekken neer te leggen. Wij geven je een paar handige suggesties!

Flyers verspreiden

Het verspreiden van flyers houdt in dat je de flyers bij jouw (potentiële) gasten of klanten krijgt. Hiervoor zijn verschillende manieren. Voordat je je richt op één of meerdere kanalen zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Op die manier weet je zeker dat je de flyers op een goede en vooral effectieve plek neerlegt of uitdeelt.

  • Wie wil ik het liefst bereiken?
  • Waar is de kans het grootst om mijn doelgroep te treffen?
  • Kan het weer of andere invloeden van buitenaf invloed hebben op het verspreiden van de flyer?
  • Wanneer is de beste periode om mijn flyers te verspreiden?

Als je antwoord op die vragen hebt gegeven ben je al een heel stuk wijzer geworden. En natuurlijk zal er niet één antwoord per vraag zijn, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Probeer deze in ieder geval zo goed als mogelijk te combineren en zo het maximale uit je campagne halen.

Flyers neerleggen

Naast het versturen en het (zelf) uitdelen van de flyers, is er nog een optie. Misschien wel de makkelijkste optie, waarvoor je weinig moeite hoeft te doen. Het gaat hier om de flyers op strategische plekken neerleggen. Je hebt hier uiteindelijk maar één keer werk van om de flyers neer te leggen, daar gaat het - als het goed is - vanzelf. Wel is daarbij natuurlijk belangrijk dat je goede plekken uitkiest. En dat zal voor iedereen anders zijn. Maar in het algemeen, waar kan je je flyers het beste neerleggen?

  1. Supermarkt | Ondanks het online bestellen nog altijd een drukbezochte plek.
  2. Bibliotheek | Populaire plek voor veel mensen. De bibliotheek wordt tegenwoordig ook breder ingezet en dus komt er ook een erg divers publiek.
  3. Huis- en tandartsen | Als er een plek is waar je vaak zit te wachten zonder iets te doen, dan zijn het de wachtkamers bij tand- en huisartsen. Je pak al snel iets te lezen en dat kan dus ook zomaar jouw folder zijn.
  4. Sportscholen | Een andere plek waar een divers publiek komt, is de sportschool.
  5. Buurthuizen- of centra | Multi-functionele ruimtes, dus heel veel verschillende mensen. En ideaal als je je op een klein gebied wilt focussen.

Voor alle opties geldt natuurlijk dat je niet zomaar een stapeltje flyers neer kunt leggen. Doe dit altijd in goed overleg!

blog-flyers-nerleggen

Waarom een flyer?

Een flyer blijft één van de meest effectieve, goedkope en gemakkelijke manieren om een ontzettend groot en breed publiek aan te spreken. Ondanks alle digitale mogelijkheden en opties grijpen veel mensen toch terug op iets dat fysiek is. Natuurlijk moet je je online marketing zeker niet vergeten. Zorg ervoor dat beide takken naadloos samenwerken met elkaar en je weet zeker dat je je campagne(s) naar een hoger niveau tilt!

Benieuwd welke opties je hebt voor het drukken van een flyers? Of ben je op zoek naar ander promotie drukwerk? Bij Reclameland vind je alles om jouw boodschap te communiceren.