Zo maak jij stralende kerstkaarten! calender 13-11-2023 time 3 minuten leestijd

Zo maak jij stralende kerstkaarten!

Maak jouw kerstkaarten uniek en opvallend met spot UV en foliedruk! Door de '3D' laag krijgen jouw kerstkaarten net dat extra detail dat ze zal laten opvallen. Verder geeft het een luxueuze uitstraling die de ontwerpen nog unieker maakt. Wil jij weten wat spot UV en foliedruk precies is en wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder!

Spot UV

Beginnen we met spot UV, wat is het? Spot UV is een ‘3D’ laag met hoogglans effect. Doordat de rest van de kaart mat is vallen de spot UV onderdelen extra op. Spot UV van Reclameland is ook meteen een reliëf laag, waardoor het 3D effect plaatsvindt. Deze luxueuze afwerking wordt gedrukt door middel van een UV lak. Wanneer de kerstkaarten gedrukt zijn, zullen ze bewerkt worden met UV lak. De lak wordt geplaatst op de geselecteerde onderdelen en wordt daarna gedroogd door een UV-licht. Hierdoor is het drukwerk meteen gedroogd en klaar voor gebruik. Voor een opvallend glanzend effect op de kerstkaarten is spot UV de juiste keus.

Foliedruk

Foliedruk is bij Reclameland beschikbaar in twee verschillende kleuren; goud en koper. Foliedruk geeft net als spot UV een extra opvallend effect aan jouw ontwerp, maar ditmaal door middel van een ‘3D’ effect met gouden of koperen kleur. Over het ontwerp van de kerstkaart wordt een glossy afwerking gedrukt waar vervolgens het koper- of goudkleurige folie op wordt aangebracht. Hierdoor ligt de folie echt boven op het ontwerp van de kaart, wat een reliëf geeft en daarnaast het folie nog meer naar voren laat komen. Speciale details vallen zo nog meer op! Wil je graag gouden of koperen details op jouw kaart hebben? Kies dan voor foliedruk.

Val op!

Met spot UV en foliedruk kun je enorm uitpakken. Denk aan spot UV of folie op de tekst van het ontwerp of jouw logo om dit het meest te laten opvallen op de kaart. Verder is het natuurlijk enorm leuk om de afwerking echt onderdeel van het ontwerp zelf te maken. Hoe leuk zijn sterren op een kerstkaart wanneer ze goud of koperkleurig zijn? Of laat kerstballen, lampjes en andere versiering echt glinsteren met spot UV. Door deze details wordt jouw kerstkaart specialer en valt het meer op!

Alle opties

Ben jij ook al fan geworden van deze luxe afwerkingen? Dan hebben we goed nieuws, naast kerstkaarten kan je spot UV en foliedruk ook gebruiken op visite-, trouw-, ansicht- en wenskaarten. Naast de verschillende soorten kaarten zijn certificaten en flyers ook te versieren met de glimmende reliëf afwerking! Ga dus vooral lekker los met deze leuke extra.

Aan de slag

Wil jij zelf aan de slag met een spot UV en foliedruk voor jouw kerstkaarten? Begin dan met het bedenken welke onderdelen van jouw ontwerp je graag wilt laten glimmen. Daarna kan je het beste jouw ontwerp openen in Adobe Illustrator of Indesign. In deze programma’s plaats je zogenoemde vectorvormen boven op de onderdelen van het ontwerp die je de afwerking wilt geven. Snap je niet goed hoe dit werkt of wat we bedoelen? Bekijk dan nog eens rustig de stappenplannen onder het ‘i’tje in het bestelproces. Deze kan je vinden achter de soort afwerking die je kiest.


Ook zo’n zin gekregen in de kerstperiode? Ga dan snel aan de slag met jouw kerstkaarten ontwerpen en vergeet de spot UV of folie afwerking niet! Dan verstuur jij straks stralende kerstboodschappen!