Welk materiaal spandoek past het beste bij jou? calender 20-05-2022 time 4 minuten leestijd

Welk materiaal spandoek past het beste bij jou?

Voordat je je spandoek gaat bestellen, is het handig om je oriënteren in de verschillende materialen en afwerkingen. Hier zitten namelijk best wat verschillen in. Voor iedere toepassing en voor ieder gebruik is er wel een geschikt exemplaar te vinden. Wij vertellen je graag alles over de verschillende materialen en de afwerkingen. Lees snel verder!

Wat is een spandoek?

Een spandoek is een groot stuk stof of zeil dat wordt bedrukt. Dit wordt vaak ingezet om langs drukke wegen of andere plekken waar veel mensen voorbij komen, de aandacht te trekken. Bij Reclameland maken wij alle spandoeken op maat. Dat betekent dat jij altijd het spandoek vindt dat bij jou past!

Goed om te weten: alle spandoeken zijn geschikt om buiten te gebruiken. Door de UV- en waterbestendige inkten zul voor langere tijd genieten van de opdruk.

Verschillende materialen spandoek

banners-spandoeken-510-grams-welk-materiaal-spandoek-past-het-beste-bij-jou

Bisonyl spandoek

De meest populaire optie als het om spandoeken en banners gaat, is het scheurvaste spandoek. Dit materiaal - ook wel bisonyl genoemd - zorgt voor zeer goed prijs-kwaliteit verhouding. Doordat je dit materiaal op vrijwel alle mogelijke manieren kunt afwerken, is eens spandoek dat ook overal ingezet kan worden.

Er valt geen licht door het materiaal. Dus of je het binnen of juist buiten gebruikt, de opdruk zal altijd goed zichtbaar blijven. Op de licht glanzende zijde wordt het ontwerp haarscherp gedrukt. Kies je voor een enkelzijdige bedrukking, dan ontvang je het 510 gram/m2 wegende doeken. Voor een dubbelzijdige bedrukking wordt de 610 grams variant gebruikt. Ben je op zoek naar een stevig en sterk spandoek voor de beste prijs? Dan is dit een goede optie!

Ideaal om te gebruiken tegen bijvoorbeeld een gevel van een pand of in combinatie met een spandoekframe.


banners-spandoeken-310-grams-welk-materiaal-spandoek-past-het-beste-bij-jou

Mesh spandoek

Komt het doek op een plek te hangen waar de wind veel invloed heeft? Dan is mesh een goed optie. Het doek heeft allemaal kleine gaatjes waar de wind doorheen kan. Zo is het doek minder gevoelig voor de wind en zal dus langer mooi blijven. Zeker bij hardere wind. De kleine gaatjes hebben niet tot nauwelijks invloed op de opdruk. De blijft gewoon zichtbaar, zoals je ook ziet bij de bisonyl variant. Alleen met hele kleine details is het even extra opletten.

Ook het mesh kan worden voorzien van verschillende soorten afwerkingen. Zo kun jij het doek altijd en overal gemakkelijk ophangen.


banners-spandoeken-350-grams-welk-materiaal-spandoek-past-het-beste-bij-jou

Block out spandoek

Materiaal dat vooral populair is in de luxere varianten rollup banners, maar ook zeer geschikt is voor spandoeken. Het materiaal is volledig lichtdicht, dus er komt helemaal geen licht doorheen. De voorkant is dus altijd optimaal zichtbaar. Een ander voordeel is dat dit materiaal minder ‘schotelt’. Dat betekent dat als een groter spandoek strak hangt, een zijde toch iets slap kan gaan hangen. Dat heeft het block out dus een stuk minder. Het block is niet af te werken. Je ontvangt het dus zonder ringen of een andere ophangmethode.


banners-spandoeken-110-grams-welk-materiaal-spandoek-past-het-beste-bij-jou

Vlaggendoek

In vlag met het formaat van een spandoek? Dat kan bij Reclameland. Het vlaggendoek is mijn zijn 110 gram/m2 verreweg de lichtste optie. Het doek wordt aan één zijde bedrukt. Maar door de doordruk van 95% lijkt het alsof ook de andere kant bedrukt is. Die doordruk zie je - in spiegelbeeld - voor 95% door het materiaal heen op de onbedrukte zijde.

Doordat een vlaggendoek zo ontzettend licht van gewicht is, is het ideaal om als tijdelijke toepassing te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan (sport)evenementen of beurzen.


Spandoek afwerken

Je kunt je spandoek op verschillende manieren laten afwerken. De afwerking is voornamelijk belangrijk voor de manier waarop jij jouw spandoek wilt ophangen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Omzomen: extra stevige rand rondom het doek
  • Omzomen + ogen om de 20/30/40/50 cm of in de hoeken: zoom met metalen ringen op de gekozen plekken
  • Tunnelzoom: tunnel van 8 cm (4 cm bij het vlaggendoek)
Bisonyl (510 gr.) Bisonyl (610 gr.) Meshdoek Vlaggendoek
Omzomen
Ringen
Omzomen + ringen
Tunnelzoom

Block out wordt zonder afwerking geleverd.


Nu je alles weet over de verschillende materialen en afwerkingen, is het tijd om aan de slag te gaan met het ontwerp. Ben je er al uit welk materiaal het beste past bij jou? Dan kun je je eigen spandoek ontwerpen en bestellen!