Wat zijn spanners? calender 13-11-2017 time 2 minuten leestijd

Wat zijn spanners?

Met spanners kun je heel eenvoudig spandoeken bevestigen. Als je spandoek namelijk is voorzien van ringen, haal je ze hier heel makkelijk doorheen. We hebben 5 nieuwe spanners aan ons assortiment toegevoegd. In dit blog ontdek je alles over de verschillen tussen onze 6 spanners. Wij vertellen je er graag alles over!

spanners-bal-wat-zijn-spanners

Waar dienen spanners voor?

Het voornaamste doel van onze spanners is spandoeken te bevestigen aan frames. Onze ringen hebben een buitendiameter van 25 mm en een binnendiameter van 12 mm waar je elk soort spanner eenvoudig doorheen kan halen. Maar ook partytenten bijvoorbeeld hebben in het tentzeil dit formaat ogen. Spanners kun je dus ook prima gebruiken om het tentzeil aan het frame van een tent te bevestigen.

Welke soorten spanners zijn er?

Wij bieden, dankzij onze producttoevoeging, nu 6 soorten spanners aan. De standaard spanners hebben een spinhaak. Deze spanners zijn 20 cm lang en kan je maximaal uitrekken tot circa 30 cm. Nieuw in ons assortiment zijn de spanners met plastic bal, zwanenhals en s-haak. De spanner met een plastic bal is zowel in wit als zwart te verkrijgen en heeft dezelfde (uitrek)lengte als de spanner met spinhaak. Dit geldt ook voor de spanners met s-haak die we ook in de kleuren wit en zwart leveren. De spanner met zwanenhals is iets langer, namelijk 22 cm lang, maar net als de andere spanners uit te rekken tot circa 30 cm.

spanners-zwanenhals-wat-zijn-spanners

spanners-s-haak-wat-zijn-spanners

Wanneer kies je welke spanner?

4 van onze 6 spanners zijn van elastiek. Deze spanners hebben een elastische kern met meerdere dunne elastiekjes voorzien van een UV-bestendige buitenmantel. Alleen onze spanner met s-haak is van rubber. Dit is een elastiek van 6 mm dik. Alle spanners hebben een grote trekkracht, dus je kunt je spanner gewoon bestellen op basis van wat je een mooie uitstraling of kleur vindt. Opvallen maar!

Zo, nu weet je dus alles over de verschillende soorten spanners. Conclusie: er is niet één soort echt beter dan de ander. Je kunt puur kijken wat jij praktisch en vooral mooi vindt. Natuurlijk kun je ook een eigen spandoek maken bij Reclameland, waar je de spanners kunt gebruiken om deze mooi en strak op te hangen.