Verschillende papiersoorten voor visitekaartjes calender 25-03-2022 time 4 minuten leestijd

Verschillende papiersoorten voor visitekaartjes

Visitekaartjes zijn nog altijd ongekend populair en kun je krijgen in allerlei soorten en maten. Van basic visitekaartjes tot de meest luxe visitekaartjes met bijzondere afwerkingen: er is altijd wel een soort te vinden die bij jou past. Maar welke opties heb je allemaal? Wij nemen je mee langs ons aanbodvan verschillende papiersoorten voor visitekaartjes. Zo kun jij direct zien welke optie het beste bij jou past!

350 grams mat mc

Het meest populaire papiersoort voor visitekaartjes. Ideaal als je voor niet al te veel geld toch een goed en degelijk kaartje zoekt. Het materiaal is wit van zichzelf, is redelijk goed beschrijfbaar en lekker stevig. Eventueel kun je je visitekaartje nog af laten werken met een glans laminaat of een mat laminaat voor een luxere uitstraling en nog wat extra stevigheid.

mat-mc


300 grams recyclingpapier

Een andere populaire optie is het recyclingpapier. Zeker nu steeds meer mensen bewuster omgaan met grondstoffen en op zoek gaan naar duurzamere opties, is het recylingpapier een perfecte optie. Het recyclingpapier bestaat namelijk uit oud papier en hier hoeft dus geen nieuw hout voor gebruikt te worden.

Let op: het recyclingpapier dat digitaal gedrukt wordt heeft een wittere en gladdere afwerking dan het offset gedrukte recyclingpapier.

recyclingpapier


300 grams kraftkarton

In het verlengde van het recyclingpapier, is ook kraftkarton een duurzame keuze. Het bestaat ook volledig uit ‘oud’ papier en karton. Het verschil met het gewone recyclingpapier, is dat het kraftkarton de specifieke bruine uitstraling heeft. Tip: een ontwerp met enkel zwart komt het mooiste uit op dit papiersoort. Door de relatief donkere kleur van het papier, kunnen andere kleuren anders overkomen dan op een standaard witte achtergrond.

kraftkarton


300 grams metallic

Wil je echt opvallen? Kijk dan eens naar de verschillende metallic papiersoorten: zilver, goud en parelmoer. Het papier heeft een zeer luxe uitstraling en glimt zelfs een beetje. Zo heb je echt het chique gevoel van goud, zilver en parelmoer, maar dan gewoon op papier!

recyclingpapier


300 grams natuurkarton wit

Wil je een visitekaartje dat witter is dan wit? Dan is het natuurkarton wit een goede optie voor jou. Het papier heeft een open structuur en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling. En ander voordeel: je kunt hier erg goed op schrijven met pen en/of potlood. Ideaal ook om te gebruiken dus als afsprakenkaartje of stempelkaart.

natuurkarton-wit


250 grams linnenpersing

Wit papier met een kenmerkende en duidelijke linnenstructuur in het papier. Het is op papier het minste zware papiersoort, maar alsnog een meer dan stevig materiaal. Eén ding is zeker: je krijgt een uniek en chique visitekaartje als je kiest voor het linnenpersing papier.

linnenpersing


300 grams PaperWise

Een speciaal en bijzonder papiersoort. Het bestaat namelijk voor 100% uit landbouwafval. Doordat het papier ook nog eens ongebleekt is, is het één van de meest milieuvriendelijke papiersoorten die je kunt vinden. Het heeft een natuurlijke lichtbruine uitstraling.

paperwise


300 grams biotop

Dit papier bestaat volledig uit afvalhout en is daarmee dus extra duurzaam. Ook worden voor het papier geen (chemische) witmakers gebruikt. Hierdoor is het papier ook niet 100% wit en krijgt het de kenmerkende licht creme-achtige kleur.

biotop


300 grams Tintoretto Gesso

Nog een papiersoort met zo een mooie naam. Het Tinteretto Gesso is natuurlijk en uncoated cellulosepapier. Dat betekent dat je op beide zijden van het papier een viltstructuur vindt. Alle ingrediënten voor een bijzonder visitekaartje.

tintoretto-gesso

Visitekaartjes op bijzondere materialen

Naast dat je je visitekaartje op papier laat drukken, kun je ook kiezen voor een afwijkend materiaal. Wat te denken van bijvoorbeeld het bierviltjes karton. Dit kan in alle mogelijk vormen gesneden worden, heeft een unieke uitstraling en is extra stevig. Gegarandeerd dat je er een opmerking over krijgt als je zo een visitekaartje uitreikt. En dat er over je gepraat wordt - op een positieve manier -, dat is wat je wilt. Een ander materiaal dat ook een goede optie is, is PVC. Je kunt je eigen PCV pasjes laten drukken! Het valt gegarandeerd op tussen de andere visitekaartjes. En je kunt de kaartjes eenvoudig extra opties geven met bijvoorbeeld een personalisering of een embossing van je naam. Hoewel het misschien niet direct een afwijkende materiaal is, kun je ook kiezen voor een gevouwen visitekaartje. Zo heb je dubbel zoveel ruimte om jouw gegevens te plaatsen + andere onderdelen om bij de ontvanger in het geheugen te blijven.


Zoals je kunt lezen, zijn er ontzettend veel verschillende soorten visitekaartjes waar je uit kunt kiezen. En een saai wit en degelijk kaartje is allang niet meer de standaard. Welk materiaal past het beste bij jou?