Verjaardagskalender in de klas calender 19-09-2022 time 2 minuten leestijd

Verjaardagskalender in de klas

Wat is als kind zijnde één van de, misschien wel dé, leukste dag van het jaar? Dat is natuurlijk de verjaardag! Met cadeautjes, lekkernijen en verjaardagsvisite is het een feest om naar uit te kijken. Hoe leuk is het dan om een verjaardagskalender op te hangen in de klas? Zo weet je van iedereen de verjaardagen en hebben en kinderen een eigen plekje waar zijn of haar verjaardag aangekondigd wordt. Hoe leuk is dat?

Verjaardagskalender met foto’s

Heb je een leuk klassenuitje gehad? Of ben je met z’n allen op kamp geweest? Het is zonde om deze leuke foto’s niet te gebruiken. Met het gebruiken van dit soort foto’s vergroot je ook nog eens het goede groepsgevoel in de klas. De leuke momenten herbeleven op de verjaardagskalender, dat is toch hartstikke leuk?

Fotocollage

Je kunt ook vragen aan de leerling om hun leukste foto of foto’s mee te nemen naar school. De gezamenlijke verjaardagskalender krijgt zo een extra persoonlijke tint. Een kind zal waarschijnlijk extra vrolijk wanneer de maand met de eigen aangeleverde foto aan de beurt is.

Zelf een verjaardagskalender maken

Ben je erg creatief? Dan kun je ook zelf aan de slag met het maken van een verjaardagskalender. Wanneer je voor een traditionele verjaardagskalender gaat, dan is het wel handig om de basis te hebben staan. Met de basis bedoelen we in dit geval de indeling per maand, inclusief de ruimte voor het opschrijven van namen en eventuele gebeurtenissen.

Heb je het ‘geraamte’ van de verjaardagskalender eenmaal staan, dan kunnen de kinderen vervolgens helemaal los! Plaatjes knippen uit tijdschriften, zelf tekenen of foto’s: je kunt het allemaal toevoegen aan de verjaardagskalender. Zo staat er niet toevallig alleen hun naam bij de verjaardag, maar hebben ze de kalender ook nog eens zelf gemaakt!

Gratis template

Bij Reclameland kun je eenvoudig een gratis template downloaden. Zo hoef jij je verjaardagskalender niet helemaal vanaf het begin te maken, maar staat het geraamte alvast. Met het toevoegen van eigen foto’s en andere elementen zorg je zo op een eenvoudige manier voor een unieke kalender bij jou in de klas. Wil je alleen het template en zelf creatief aan de slag? Dan kun je het template gebruiken als drukbestand en zelf later in de klas. of waar je de verjaardagskalender ook op gaat hangen, in te vullen.

Knutselen

Wil je echt helemaal zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook heel goed. Je kunt daarbij ook heel eenvoudig verder kijken dan een ‘traditionele’ verjaardagskalender, waarbij iedere pagina een maand is. Je kunt ook prima werken zonder alle dagen te gebruiken. Waarom zou je dagen gebruiken waarop niemand jarig is en er niks gebeurd? Schrijf de datum + de naam of gebeurtenis op een kaartje en hang of plak deze op jullie eigen unieke verjaardagskalender. Niet zoals je een verjaardagskalender direct in je hoofd hebt, maar minstens zo leuk!