De beste plek voor een verjaardagskalender calender 15-09-2022 time 2 minuten leestijd

De beste plek voor een verjaardagskalender

De verjaardagskalender: bijna iedereen heeft er wel eentje in huis hangen. Zelfs met de digitale agenda’s op de telefoon, zweren veel mensen nog altijd bij een fysiek exemplaar. Naast dat het praktisch is, staat ook nog eens erg leuk. Maar wat is nu de beste plek voor zo een verjaardagskalender? Wij geven je een paar suggesties!

De perfecte plaats voor jouw verjaardagskalender

Je gebruikt een verjaardagskalender zodat je geen verjaardagen meer vergeet. Het is dus belangrijk dat je deze hangt op een plek waar je regelmatig bent. En ook nog eens de tijd hebt om de datums en bijbehorende namen te bekijken. Wij belichten twee populaire opties: de keuken en het toilet.

Verjaardagskalender in de keuken

Per dag kom je meerdere keren in de keuken. Niet zo een heel gekke plek dus om een verjaardagskalender op te hangen. Daarnaast heb in de keuken best wel eens een momentje dat je niks doet. Bijvoorbeeld wanneer je koffie zet of met het eten bezig bent. Tijd genoeg dus om even snel een blik op de verjaardagskalender te werpen.

Op het toilet

De populairste plek voor verjaardagskalender? Dat is ongetwijfeld het toilet. Waar en hoe het begonnen is met een verjaardagskalender op het toilet, dat weet eigenlijk niemand. Wel is het meer dan logische plek. Normaal gesproken kom je iedere dag wel langs in kleine kamertje. En als je er toch zit, willen veel mensen toch iets doen hebben. Vaak is dat iets bekijken of lezen. Daar komt de verjaardagskalender om de hoek kijken. Je zult niet eerste zijn die de verjaardagen na een tijdje uit je hoofd kent!

Ook buiten een woonhuis is de verjaardagskalender populair. Wat te denken van bijvoorbeeld een exemplaar in het klaslokaal op school?

Een eigen verjaardagskalender maken

Een praktische plek vinden is natuurlijk belangrijk, maar dan moet je eerst wel een verjaardagskalender hebben. Je kunt een kant-en-klare kopen in de winkel, met verschillende onderwerpen en designs. Maar écht persoonlijk zal dat nooit worden, ook al zet je er eigen namen in. Zelf een verjaardagskalender maken is dan veel leuker! Met het toevoegen van eigen foto’s en designs maak je je eigen pareltje voor aan de muur. Een paar tips vanuit ons:

  • Zorg dat je voldoende ruimte hebt om de namen op te schrijven;
  • Hang een thema aan je kalender. Zo zorg je voor eenheid;
  • Het hoeft niet perfect te zijn, het belangrijkste is dat je een verjaardagskalender hebt die je ‘eigen’ is.

Zo zie je maar weer dat iedereen zelf een verjaardagskalender kan maken. Hang op een gunstige plek en je zult nooit meer een verjaardag hoeven missen!