Vergroot met stickers je naamsbekendheid calender 31-03-2022 time 3 minuten leestijd

Vergroot met stickers je naamsbekendheid

Wil je graag nog meer producten te verkopen? Of heb je genoeg tijd om nog meer klanten te bedienen? Zet je online groots in, maar is er nog ruimte voor meer? Het binnenhalen van nog meer klanten begint bij het vergroten van je naamsbekendheid. Stickers maken is hier perfect voor! Zo perfect, dat ze eigenlijk onmisbaar zijn in jouw marketing. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen stickers op enorm veel manieren ingezet worden. Maar waarom zijn stickers onmisbaar? En hoe haal je het meeste uit je stickers? Je leest het in dit blog!

Reizende stickers

Stickers zijn overal. Kijk maar eens goed om je heen! Je vindt ze op lantaarnpalen in de straat, bijgevoegd bij de webshop bestelling die je hebt geplaatst en als weggevertje bij de kassa van je favoriete kapper. Zoals je al gauw zult zien worden stickers niet alleen meer gebruikt om een bepaalde boodschap over te brengen. Stickers worden uitgedeeld en opgeplakt om een merk te versterken. Het mooiste hiervan is dat jij alleen maar voor stickers hoeft te zorgen. Je klanten verspreiden ze voor je!

contour-stickers

Hoe zorg je er voor dat je klanten de stickers van jouw bedrijf daadwerkelijk gaan verspreiden? Organiseer bijvoorbeeld een winactie. Geef een prijs aan de klant die jouw sticker op de meest bijzondere/verste/drukste locatie weet te plakken. Maar het begint allemaal bij de basis. Zorg voor een goede band met je klanten en laat merken dat je ze waardeert. Zo verbind je de klant aan jouw bedrijf en je merk. Door net dat stapje extra te zetten is je klant trots op jullie samenwerking en zal hij of zij je naamsbekendheid te vergroten.

Dichtplakken met je eigen sticker

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je ervoor kunt zorgen dat anderen jouw stickers verspreiden. Maar hoe zet je zelf stickers in? Als je regelmatig producten verzendt of inpakt, kun je sluitstickers gebruiken om de verpakking dicht te plakken. Zo plak je gemakkelijk je logo op de (verzend)verpakking. Je zorgt er op deze manier voor dat de klant jouw logo, merk of bedrijfsnaam nog een keer voorbij ziet komen. De naam van je merk blijft beter hangen en de kans wordt alsmaar groter dat de klant je later weer weet te vinden! Of je nu een groot pakket opstuurt of jouw product verpakt in een envelop, een sticker kan altijd.

sluitstickers

Kom in actie met stickers

Als je er eenmaal op gaat letten zie je dat je ook in veel winkels stickers gebruikt worden. Houd je een kortingsactie in de winkel? Verkoop je producten met 25, 30 of zelfs 50% korting? Laat je korting eruit springen met kortingsstickers. Gebruik in plaats van een standaard kortingssticker, een eigen ontworpen sticker. Dit valt geheid meer op en ook hiervoor geldt dat jouw merk beter blijft hangen bij je klant.

Verkoop je een dienst? Een goede manier om stickers te gebruiken is als spaarzegels. Mensen zijn dol op sparen! Met een spaaractie zorg je ervoor dat je klant terugkeert. Hij of zij wil natuurlijk de spaarkaart vol krijgen. Het is natuurlijk helemaal aan jou wat de klant vervolgens kan met deze volle spaarkaart.

spaarzegels

Een stukje internal branding

Naast dat je klanten jouw stickers voor je kunnen verspreiden, kunnen je werknemers dat ook! Werk je met een laptop van de zaak? Laat het logo van je bedrijf op een laptop sticker drukken. Waar je de laptop ook tevoorschijn haalt, je bedrijfsnaam gaat met je mee. Bijna gratis reclame dus! Je kunt kiezen voor een laptop sticker ten grootte van je gehele scherm. Maar ook kleinere stickers werken goed!

laptopsticker


We hebben je in dit blog aardig op weg geholpen in de veelzijdige wereld van stickers. Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen voor stickers te verzinnen. Laat je creativiteit de vrije loop en plak de wereld vol met je eigen stickers. Ga je direct al aan de slag? Je eigen stickers ontwerpen en bestellen wordt wel heel eenvoudig met onze onmisbare tips!