Spot UV op visitekaartjes calender 15-11-2023 time 2 minuten leestijd

Spot UV op visitekaartjes

Met een spot UV visitekaartje zorg je dat je nét even meer opvalt dan je concurrent. Door deze afwerking ontstaat namelijk een verhoogd 3D-effect met heel veel glans. Je kunt een spot UV laag aanbrengen op visitekaartjes bij bijvoorbeeld je logo, letters of een hele afbeelding. Eigenlijk is alles mogelijk. Wil je weten waarom een spot UV visitekaartje zo’n goed idee is, en welke leuke voorbeelden wij allemaal tegenkwamen? Lees dan snel verder!

Wat is een spot UV visitekaartje?

Een spot UV visitekaartje trekt zeker de aandacht. Hoe zoiets gedrukt wordt? Aan de voorkant van het kaartje brengen we UV lak aan welke we drogen met UV licht. Hierdoor is het drukwerk meteen droog en is deze voorzien van een 3D en hoogglans effect.

Als je een aantal delen op het kaartje een hoogglans effect wilt geven, spreek je van spot UV. Het visitekaartje is dan grotendeels mat en met de UV lak licht je bepaalde gedeelten van je drukwerk extra op. Zo kan niemand meer om jouw ontwerp heen!

Laat je visitekaartje uitblinken met spot UV

Met spot UV kun je enorm uitpakken. Heb je een visitekaartje met sierlijke letters? Als je deze extra wilt laten opvallen, kun je ervoor kiezen om alleen die letters te voorzien van UV lak. Hierdoor valt dat waarmee je wilt uitblinken extra op.

Wil je dat je naam niet vergeten wordt? Ook dan is het een idee om bijvoorbeeld alleen je naam op het visitekaartje spot UV te geven. Natuurlijk kun je ook 'spelen' met de lak. Zo heeft het audiovisueel bedrijf hierboven op het visitekaartje de elpee op enkele punten voorzien van UV lak, zodat dit op een echte langspeelplaat lijkt. Leuk!

blog-visitekaartjes

Je kunt bij reclameland spot UV visitekaartjes drukken met de volgende opties:

  • Keuze uit verschillende formaten en vouwwijzen
  • Te bedrukken in full color: voor een extra opvallend effect
  • Keuze uit verschillende materialen

Zelf aan de slag met spot UV visitekaartjes

Wil jij zelf aan de slag met een spot UV afwerking voor jouw visitekaartje? Dan zijn er een aantal onderdelen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bedenken welke delen van jouw ontwerp je met spot UV wilt bedekken.

Je kunt het makkelijkst aan de slag via jouw ontwerp in Adobe Illustrator of InDesign. In deze programma’s kun je namelijk een zogenoemde vectorvorm boven het ontwerp plaatsen, op de plekken waar jij de UV lak wilt aanbrengen. Hoe dit precies werkt hebben we uitgelegd in een handleiding met spot UV instructies.


Kom je hier niet precies of uit, of wil je nog andere soorten spot UV drukwerk maken? Neem gerust contact met ons op via de klantenservice of chat live met één van onze medewerkers via de site. Haal die creativiteit in je naar boven en ga aan de slag. Ben jij klaar om indruk te maken met jouw spot UV visitekaartjes?