calender 31-10-2022 time 3 minuten leestijd

Opvallen met autostickers

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, grijp je elke kans aan om jouw merk te verspreiden. Een gemakkelijke optie om dit te doen is door je auto in te zetten! Grote kans dat jouw auto op veel plekken komt en door veel voorbijgangers (onbewust) wordt gezien. Stickers maken van jouw voertuig het ultieme promotiemiddel.

Verspreid je boodschap via autostickers

Als je op een eenvoudige manier jouw boodschap snel wilt verspreiden, kom je al gauw uit op autoreclame. Of een auto nu door het hele land rijdt, of stilstaat op een parkeerplaats, voorbijgangers zien je boodschap. Plak bijvoorbeeld de contactgegevens van je bedrijf op de bedrijfsbus. Houd je een (tijdelijke) actie? Gebruik je auto om informatie over je actie te verspreiden. Wil je meer volgers op Instagram of TikTok? Laat je gebruikersnaam drukken op een autosticker. De volgers lopen binnen een mum van tijd op!

Tijdelijke of (semi-)permanente autostickers

Autostickers heb je in alle soorten en maten. Zo kun je autostickers laten drukken op outdoor stickermateriaal. Deze stickers worden gedrukt op het kwaliteitsmerk Orajet en hebben een mooie hoogglans afwerking. Je hoeft je geen zorgen te maken om regen of felle zon; de stickers worden gedrukt met UV-bestendige inkten, op weerbestendig materiaal.

Heb je liever een sticker die je - wanneer je maar wilt - van je auto af kunt halen? Dan is een magnetische autosticker de perfecte optie voor je. Ideaal voor wanneer je af en toe privé wilt rondrijden. ;-)

magneetsticker-vs-outdoor

Tips voor magneetstickers op de auto

Kies je voor een magnetische autosticker? Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je magneet autosticker, hebben we een aantal onderhoudstips voor je op een rijtje gezet.

  • Zorg ervoor dat de auto én de achterzijde van de magneetsticker goed schoon zijn. Zo voorkom je lakschade!
  • Haal de magneetsticker van de auto af wanneer de auto vol in de zon staat.
  • Ga je door de wasstraat? Verwijder dan de magneetsticker van de auto.
  • Verwijder minimaal 1 keer per dag (bij voorkeur de hele nacht) de magneetsticker van de auto. Hiermee voorkom je dat de sticker kleefkracht verliest.
  • Rijd niet te snel met een magneetsticker op de auto. Bij hoge snelheden kan de sticker loslaten.

magneetstickers

Tips voor het plakken van een autosticker

Ga je voor een outdoor autosticker? Dan kun je misschien wel wat tips voor het opplakken van je sticker gebruiken. De eerste tip die we je willen geven gaat over de locatie van de sticker. Maak het jezelf niet te moeilijk! Het makkelijkste is om je sticker op een vlak gedeelte van je auto te plakken. Met een rakel (of een ander glad voorwerp, zoals een pasje) strijk je de sticker vervolgens moeiteloos glad.

Wil je het sticker plakken liever voorgedaan zien worden? Bekijk dan onze video voor stickers plakken. In deze video zie je een techniek voor het plakken van een sticker, die je ook kunt gebruiken voor je autosticker.


In dit blog hebben we je de mogelijkheden van autostickers laten zien. Toch niet helemaal overtuigd of autostickers geschikt zijn voor jouw uiting? Sluit stickers nog niet uit! Er zijn zoveel verschillende soorten stickers. Misschien zijn andere stickers een goede aanvulling op je marketing.