calender 24-04-2013 time 3 minuten leestijd

Jouw afbeelding op canvas

Graag geven we jullie een kijkje in de productiehal. En hoe kunnen we dat beter doen dan door middel van een uitleg over onze producten? In deze eerste 'How it's made?' leggen wij je uit hoe een foto op canvas wordt gemaakt.

bestanden-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 1: Bestandscontrole

Op het moment dat jij besteld hebt en je ontwerp hebt geüpload, komt hij binnen bij onze dtp-ers. Zij controleren het bestand op snijmarges, afmetingen, etcetera. Zijn er grotere aanpassingen nodig, dan nemen onze ontwerpers contact met je op.

klaarzetten-printen-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 2: Naar de printer sturen

Als de dtp-ers hun werk hebben gedaan, gaat het ontwerp naar de productiehal. In de productiehal wordt gekeken naar het soort product en welke levertijd dit product heeft. Aan de hand van de order wordt het ontwerp naar de juiste printer gestuurd.

snijden-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 3: Printen

De ontwerpen worden automatisch ingedeeld door de groot formaat printers. In één van onze printers zit altijd een rol canvas van 1,5 meter breed en bijna 23 meter lang! De ontwerpen worden hier zo optimaal mogelijk op ingedeeld. Nadat dit is gebeurd verwerkt de printer alle canvas orders van dat moment.

Stap 4: Snijden

Nadat de printer een aantal orders heeft geprint, wordt het geprinte canvas van de rol gesneden. Hierna worden alle orders die op het canvas staan gesneden. Dit is erg precies werk. Een aantal milimeter te ruim of krap snijden heeft grote gevolgen voor het eindresultaat.

latjes-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 5: Latten zoeken

Nu is het tijd om het frame in elkaar te zetten. Een frame voor ons canvas bestaat uit vier houten latten. De reden dat we met losse latten werken is de grote hoeveelheid verschillende maten die besteld kunnen worden.

latjes-inelkaar-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 6: Frame in elkaar zetten

Nadat de juiste latten bij elkaar zijn gezocht, worden deze vakkundig in elkaar gezet door de productiemedewerkers van Reclameland.

nieten-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 7: Nieten

Als het frame in elkaar zit, kan het doek aan het frame bevestigd worden. Het doek wordt gelijkmatig om het doek gevouwen waarna het vastgeniet wordt aan het frame.

spietjes-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 8: Spietjes plaatsen

Nu het doek stevig om het frame zit, kunnen de spietjes in het frame worden gezet. De spietjes hebben als functie om het doek op spanning te houden. Mocht het doek na verloop van tijd een beetje uit gaan rekken, dan kunnen de spietjes iets dieper in het frame worden geslagen. Hierdoor wordt het frame iets groter en wordt het doek dus weer op spanning getrokken.

resultaat-jouw-afbeelding-op-canvas

Het resultaat

Het print- en constructiewerk is gedaan, zie hier het resultaat! Het liefst zouden we ons eigen bedrijfspand vol hangen met jullie mooie ontwerpen...

inpakken-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 10: Inpakken

Het enige wat er nog moet gebeuren, is zorgen dat de bestelling in goede staat bij de klant terecht komt. Om te zorgen dat de bestelling niet beschadigd, wordt het canvas ingepakt in bubbeltjesplastic voordat het in karton wordt verpakt.

pakketje-jouw-afbeelding-op-canvas

Stap 11: Bon printen en verzenden

Als laatste wordt de bon met het juiste adres op de verpakking geplakt. Nu is het wachten tot DHL de bestelling op komt halen om deze vervolgens bij de juiste klant af te leveren.

Meer informatie over het van jouw foto op canvas? Je mag altijd contact met ons opnemen en wij beantwoorden al jouw vragen. En bestellen doe je natuurlijk - zoals je gewend bent - snel én eenvoudig de site!