Hoe wordt canvas gemaakt? calender 24-11-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe wordt canvas gemaakt?

Nog even en het is Sinterklaas. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Dan is een mooie foto op canvas misschien net iets voor jou! Maar hoe wordt canvas eigenlijk gemaakt? Anneke vertelt!

printen-hoe-wordt-canvas-gemaakt

1: Canvas printen

Als je een leuke foto hebt geüpload en deze is goedgekeurd door onze afdeling DTP, wordt je bestand automatisch doorgestuurd naar één van onze Durst printers. Afhankelijk van je keuze tijdens het bestelproces printen we je afbeelding als basic canvas (stevig doek) of premium canvas (topkwaliteit doek). Beide doeken zijn van goede kwaliteit, maar het grote verschil is dat de basic canvas met 4 kleuren wordt bedrukt en de premium canvas met 12 kleuren.

rollen-hoe-wordt-canvas-gemaakt

2: Canvas afwerken

Een canvasdoek wordt geprint vanaf een rol. Dit betekent dat als je canvasdoek is bedrukt, deze naar de afwerkafdeling gaat. Hier wordt je canvasdoek op het juiste formaat gesneden. Bij het snijden van je doek houden we rekening met de dikte van je frame. Zo kun je kiezen uit het standaard 2 cm frame, maar ook uit het dikkere 4 cm.

nieten-hoe-wordt-canvas-gemaakt

3: Canvas in elkaar zetten

Als we het juiste frame hebben voor jouw canvasdoek, zetten we het frame handmatig in elkaar. Het doek spannen we vervolgens strak om het frame heen en nieten we aan de achterkant vast. Daarna plaatsen we in elke hoek een extra plankje dat we aantikken, zodat het doek nu nog strakker om het frame wordt gespannen. Het voordeel hiervan is dat je je canvasdoek in de loop van de tijd ook zelf weer strakker kunt spannen door deze plankjes licht aan te tikken. Als je canvasdoek klaar is, pakken wij deze zorgvuldig in zodat jij je doek morgen al kunt ophangen!