Hoe worden folders gemaakt? calender 28-07-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden folders gemaakt?

Wil je graag je bedrijf, producten en/of diensten promoten? Dan kun je een folder laten drukken! De belangrijkste eigenschap van een folder is dat deze gevouwen is. Een standaard folder heeft hiervoor vier zijden, waardoor je genoeg ruimte hebt voor tekst en afbeeldingen. Maar hoe worden folders eigenlijk gemaakt? Lees het hier!

planovel-hoe-worden-folders-gemaakt

1: Verzameldruk

Elke dag printen en drukken we honderden bestellingen. We combineren zoveel mogelijk opdrachten op een drukvel en snijden de opdrachten in één keer. Hierdoor besparen we tijd, afval en kosten zodat de klant de scherpste prijs krijgt. Alle bestellingen worden automatisch geordend op papiersoort en -dikte. Bestellingen met dezelfde specificaties worden dus bij elkaar op één drukvel geplaatst en kunnen gezamenlijk worden gedrukt!

apparaat-hoe-worden-folders-gemaakt

2: Folders drukken

We drukken folders op twee manieren. Kleine oplages drukken we digitaal op onze HP Indigo's. Deze digitale pers werkt met vloeibare inkt, waardoor er nauwelijks kwaliteitsverschil is. Bovendien geeft het voor kleine aantallen de allerbeste prijs-/kwaliteitsverhouding. Niet onbelangrijk natuurlijk. Grote oplages drukken we offset op de nieuwste Komori drukpers. Als de folders zijn gedrukt, worden ze verder afgewerkt op de nieuwste afwerkmachine van Horizon.

eindresultaat-hoe-worden-folders-gemaakt

3: Folders afwerken

Folders zijn altijd gevouwen. Bij ons kun je kiezen uit meerdere vouwwijzes. Zo kun je kiezen voor een wikkelvouw zoals je hiernaast ziet. Hierbij worden de buitenste twee flappen naar binnen gevouwen. Het fijne aan deze vouwwijze is dat de folder op twee manieren kan worden geopend. Zo kan de voorste flap naar boven worden opengeklapt waardoor de folder liggend is, zoals hiernaast is te zien. Ook is het mogelijk om voor een staand ontwerp te kiezen, waarbij je dan de voorste zijde naar links openvouwt. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Wil je meer weten over onze eigen productie? In ons vorige blog vertelt Esther hoe startnummers worden gemaakt!