calender 15-09-2015 time 3 minuten leestijd

Banners maken, hoe gaat dat in zijn werk?

Jouw bedrijfslogo of slogan groot op een banner? Bijvoorbeeld hoog aan de gevel van een pand of in een weiland langs een drukke weg? Zeker weten dat je opvalt! Maar voordat jij je banner thuis ontvangt, gaat hier heel wat aan vooraf. Want hoe gaat het banners maken eigenlijk in z'n werk?

Banner bedrukken

Op onze site kun je eenvoudig aanvinken of je wilt dat we je banner enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukken. Als je dit hebt aangevinkt, maak je een keuze uit ons materiaal en vervolgens geef je het gewenste formaat aan ons door. Hierna kun je je ontwerp uploaden. Onze dtp-afdeling controleert jouw bestand op onder meer snijmarges, afmetingen en kwaliteit. Als dit allemaal is goedgekeurd, wordt je ontwerp naar de juiste printer gestuurd.

klaarzetten-hoe-maken-wij-banners

bedrukken-hoe-maken-wij-banners

Materiaalsoort banners

Alle ontwerpen van de banners worden automatisch ingedeeld door de groot formaat printers. De Durst print voornamelijk banners op bisonyl en meshdoek. Beide materiaalsoorten printen wij van de rol af. Een rol is maximaal 2,5 meter breed en 50 meter lang. Wil je een banner die breder is dan dit formaat? Dan 'lassen' we de doeken aan elkaar. Door het verhitten worden de delen op elkaar geplakt waardoor een ontzettend sterke verbinding overblijft. Bijkomend voordeel is dat de laslijn praktisch niet zichtbaar is.

Banners van bisonyl

Wij printen al onze banners en spandoeken full colour op hoge kwaliteit. Voor een standaard banner gebruiken we bisonyl. Dit is een zwaar geweven kwaliteit die zeer sterk is en de kleuren van je afbeelding prachtig laat uitkomen. Bij ons kun je kiezen of je een enkelzijdig bedrukte banner wilt of een dubbelzijdige. Een enkelzijdige bedrukking drukken we op 510 grams bisonyl en bij een dubbelzijdige bedrukking gebruiken we 610 grams bisonyl. Die is dus net iets steviger. Alle banners drukken wij, ongeacht het soort doek, met inkt die UV- en waterbestendig is.

materiaal-hoe-maken-wij-banners


meshdoek-hoe-maken-wij-banners

Banners van meshdoek

Wil je je spandoek ophangen op een plek waar veel wind staat? Dan drukken we je banner op 310 grams winddoorlatend meshdoek. In dit doek zitten kleine gaatjes waar de wind doorheen kan. Dit is van belang, omdat de kracht van wind natuurlijk erg groot is. Al kun je bij stormkracht geen enkel doek gebruiken. Ook niet ons meshdoek. Als het mogelijk is, kun je dan beter je banner even binnenhalen.

Banners afwerken en versturen

Wij printen meerdere opdrachten van de rol af. Als de printer een aantal orders heeft geprint, worden de geprinte banners van de rol gesneden. Vervolgens werken we je spandoek verder voor je af. Bijvoorbeeld met ogen in elke hoek of een tunnelzoom. Maar net wat je wenst. Als je banner helemaal klaar is, rollen we deze op in karton voor extra bescherming en verpakken we deze daarna in een doos. Alleen nog even het juiste adres op de verpakking plakken en de banner komt jouw kant op!

afwerken-hoe-maken-wij-banners


We hebben deze gave banner gedrukt voor World Servants. We wensen hen veel plezier met de bestelling! Ook geïnspireerd? Bekijk dan snel ons assortiment banners en spandoeken!