Drukwerk bestellen op mobiel? calender 23-09-2015 time 2 minuten leestijd

Drukwerk bestellen op mobiel?

De nieuwe responsive website van Reclameland is gelanceerd. Dit wil zeggen dat onze website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Reden voor deze ontwikkeling is het toenemende aantal websitebezoekers vanaf mobiele telefoons en tablets. Internetgebruik op mobiele apparaten neemt toe doordat smartphones en tablets steeds beter worden en de mobiele netwerken steeds sneller. Het aantal mobiele bezoekers op onze site is dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar!

Wat is een responsive website?

Een website die responsive is heeft pagina's die zich aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat dat de bezoeker gebruikt. Afhankelijk van deze grootte wordt bepaald welke informatie relevant is. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen, menu's en knoppen. Op een klein scherm past minder informatie dan op een groot scherm. Hierdoor zijn keuzes gemaakt over de zichtbare inhoud op kleinere schermen. Dit resulteert in een website welke zowel op computers, tablets en smartphones zeer gebruiksvriendelijk is.
productpagina-drukwerk-bestellen-op-mobiel

Een kijkje achter (of op) de schermen

Het ontwikkelen van de responsive website is een proces dat maanden heeft geduurd. Onze developers en online marketeers zijn druk bezig geweest om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Als je bijvoorbeeld briefpapier wilt bestellen, kan het handig zijn om via je computer een InDesign template te downloaden met het bestandsformaat. Er zijn maar weinig mensen met InDesign op hun smartphone. Daarom kiezen we er in deze situatie voor om de downloadknop te verbergen voor mobiele gebruikers.

Het grote voordeel

Gebruiksvriendelijkheid is het belangrijkste voordeel van de nieuwe website. Door de website optimaal te laten zien op de meest uiteenlopende schermgroottes, is het gebruikersgemak maximaal. Op mobiele apparaten zie je pagina's die geoptimaliseerd zijn voor een mobiel scherm. Zo hoef je niet meer in of uit te zoomen. Je kunt bijvoorbeeld ook op je computer de browser op de helft van je scherm zetten en de site toch optimaal gebruiken, er valt nu nooit meer iets buiten beeld.

winkelwagen-drukwerk-bestellen-op-mobiel

Blijven ontwikkelen

Bij Reclameland zijn we continu bezig met ontwikkelen. Zo kun je sinds maart dit jaar tot 17.00 uur bestellen en het drukwerk de dag erna al in huis hebben. Verder breiden we de eigen productie steeds verder uit met nieuwe drukpersen en andere machines. Wil jij ook bij het Reclameland team? We hebben meerdere openstaande vacatures!