Cijfers en weetjes over kerstkaarten calender 22-12-2016 time 2 minuten leestijd

Cijfers en weetjes over kerstkaarten

Nog een paar dagen en dan is het zover: kerst! Als het goed is, heb jij je kerstkaarten al verstuurd. Nog niet? Dan hoor jij dus bij het groepje mensen dat steeds later een kaart op de bus doet. Benieuwd naar cijfers en weetjes over (het versturen van) kerstkaarten? Manon vertelt!

kerstkaarten-hal-cijfers-en-weetjes-over-kerstkaarten

Kerstdrukte

De verwachting is dat er dit jaar zo'n 120 miljoen kerstkaarten worden bezorgd. Dat betekent dat PostNL flink aan de bak mag! Zo zet het bedrijf zo'n 2500 extra postzakken in en plaatst het bijna 2300 extra brievenbussen. Petje af dus voor alle bezorgers van de post!

Europees kampioen

De meeste mensen die fanatiek kerstkaarten versturen komen uit Overijssel. In deze provincie verstuurt iemand gemiddeld 35 kaarten. Maar ook mensen uit de provincie Zeeland, Flevoland en Friesland wensen veel familieleden en vrienden een fijne kerst toe met een kaart. Sowieso zijn wij Nederlanders fanatiek met het versturen van kaarten. Zo zijn wij zelfs Europees kampioen kaarten versturen.

kerstkaarten-nederland-cijfers-en-weetjes-over-kerstkaarten

brievenbus-cijfers-en-weetjes-over-kerstkaarten

Snel in huis

'Vandaag besteld, is morgen in huis'. Mede door slogans als deze, zijn wij gewend geraakt aan dat we snel een product in huis hebben. Hierdoor zijn mensen ook sneller geneigd te denken dat het versturen van kerstkaarten snel gaat. Normaal is dat ook zo: als je voor 17.00 uur je kaart op de bus doet, heeft de ontvanger deze de volgende dag in huis. Toch zit dat met kerstkaarten vanwege de extra drukte net even anders. Hierbij kun je het best rekening houden met 3 dagen. Sprint nu dus naar de brievenbus, dan komen jouw kaarten misschien nog net voor kerst aan. Fijne dagen!


Wil je meer weten over onze eigen productie? Wij leggen je haarfijn uit waarom een kerstkaart versturen marketing is in dit blog!