Zeg het met een kerstkaart! calender 15-12-2020 time 2 minuten leestijd

Zeg het met een kerstkaart!

Het loopt tegen het einde van het jaar. De dagen zijn kort en de temperatuur gaat richting het vriespunt. Overal wordt de kerstversiering van zolder gehaald. Om het rare jaar positief af te sluiten wordt alles nog uitbundiger versierd. Het is een feestje op zich om door zo'n mooi versierde straat te lopen! En dan kan een kerstkaart natuurlijk niet achterblijven! Je kunt kaarten kopen in de winkel, maar veel leuker is het om je eigen kaart te laten drukken. Maar op wat voor papier laat je je kerstkaart drukken? Wij geven je een paar suggesties.

De traditionele kaart

Met ansichtkaartenkarton zit je altijd goed. Dit papier wordt veel gebruikt voor - je verwacht het niet - ansichtkaarten. Met een licht glanzende voorkant en een matte, beschrijfbare achterkant krijg je met dit materiaal een kaart die je in de winkels veel ziet. Kortom: geen gekkigheid, maar gewoon een mooie kerstkaart! En dat natuurlijk wel gewoon met je eigen ontwerp.

Lekker duurzaam!

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor veel mensen. Ben je op zoek naar een kerstkaart die daar op aansluit? Dan is kraftkarton het perfecte materiaal voor jou. Het papier bestaat namelijk volledig uit gerecycled materiaal. Met de kenmerkende bruine kleur heeft het kartkarton ook nog eens een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Een kaart die dus helemaal aansluit op twee belangrijke onderwerpen: duurzaamheid en natuur.

Sprankelende kerstwens

Kerst is dé periode om eens helemaal uit te pakken. Met onze metallic papiersoorten weet je zeker dat je in het oog springt. Ga je voor goud? Of is zilver metallic meer wat voor jou? De glanzende metallic look geeft jouw kerstkaart net dat beetje extra luxe en uitstraling. En laten we eerlijk zijn: met Kerst mag het misschien een beetje over de top zijn. Net als het kraftkarton hebben ook de metallic papiersoorten een heel eigen uitstraling. Het metallic papier geeft jouw kerstgroet nog een beetje extra glans.

Luxe, luxer, luxest!

Tintoretto Gesso: alleen de naam straalt al één en al luxe uit. En het zit niet alleen in de naam. Het papier zelf heeft een erg luxe uitstraling. In tegenstelling tot veel (ansicht)kaarten heeft dit papier een open structuur aan voor- en achterkant. Het papier is wat ruwer en hierdoor bijvoorbeeld ook erg goed beschrijfbaar. De viltstructuur geeft het papier een extra luxe look and feel. Het papier is wit en dus spatten de kleuren van jouw ontwerp van het papier af! Met 350 gram is het ook nog eens het stevigste papiersoort van Reclameland. Maar natuurlijk is het nog wel licht genoeg om met 1 postzegel te kunnen versturen.


Benieuwd naar welke papiersoorten we nog meer hebben? Of wil je kerstkaarten bestellen? Kijk dan snel op de productpagina van de kerstkaarten. Wacht niet te lang met bestellen, dan weet je zeker dat de kerstkaarten op tijd in huis hebt.