Waarom cadeaubonnen verkopen een goed idee is calender 14-11-2022 time 3 minuten leestijd

Waarom cadeaubonnen verkopen een goed idee is

Verkoop je nog geen eigen cadeaubonnen, giftcards of waardecheques? Zonde! Met een cadeaubon kun je via je huidige klanten jouw klantenbestand eenvoudig vergroten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een aantrekkelijke cadeaubon maken. Wij geven je tips!

Waarom cadeaubonnen verkopen?

Twijfel je nog of je cadeaubonnen moet gaan aanbieden? Nergens voor nodig! Het grootste voordeel van cadeaubonnen hebben we in de introductie al verklapt. Je huidige klanten geven de bon cadeau aan hun vrienden, familie of kennissen. Met het geven van de bon laten zij deze kennissen weten dat jij als winkel of merk betrouwbaar bent. En je weet wat ze zeggen: de beste reclame is mond-op-mond reclame!

Een ander groot voordeel van cadeaubonnen aanbieden is dat de ontvanger van de bon vaak méér uitgeeft dan de waarde van de bon. Zo verdien je nog wat meer aan de cadeaubon.

Wat moet er op een cadeaubon?

Er zijn een aantal elementen op te noemen die niet mogen ontbreken op je cadeaubon. Denk maar aan het te besteden bedrag, zodat de ontvanger direct weet waar hij of zij aan toe is. Vergeet je ook de ruimte voor een persoonlijke boodschap namens de gever niet?

Je kunt er voor kiezen om bepaalde voorwaarden aan de tegoedbon te hangen. Denk dan aan een minimum te besteden bedrag of een bepaald product waar de bon voor in te wisselen is. Zo haal je het meeste uit je cadeaubon.

Het is misschien verleidelijk, maar zet geen vervaldatum op je cadeaubon. Met een vervaldatum dwing je de ontvanger van de bon namelijk om binnen korte tijd een aankoop bij je te doen. Dit kan erg klantonvriendelijk overkomen. Als je de vervaldatum weglaat, laat je de ontvanger op een onvoorwaardelijke manier kennis met je maken. En dat zorgt voor een goede eerste indruk!

cadeaubon-waarom-cadeaubonnen-verkopen-een-goed-idee-is

Je eigen cadeaubon maken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een digitale cadeaubon aan te bieden. Maar, zoals met vele cadeaus, is het veel leuker om een fysieke bon weg te geven. Met bedrukte cadeaubonnen maak je van het weggeven (en het krijgen) een feestje!

Er zijn meerdere type cadeaubonnen te bedenken. Als eerste de klassieke cadeaubon, volledig gedrukt van stevig papier. Dit is een mooie envelop en bon in 1! Druk de bon op een luxe papiersoort en je hebt een prachtige geschenkbon.

Een andere optie is om aan de slag met een giftcard op pvc pasje. Je kunt de plastic kaarten standaard voorzien van een nummering of ander soort code. Zo kun je een unieke kortingscode toevoegen aan elk pasje. Ideaal voor een webshop! Maak je giftcard af met een cadeaukaart verpakking.

cadeaukaart-verpakking-waarom-cadeaubonnen-verkopen-een-goed-idee-is

Als derde optie kun je voor een waardecheque gaan. Zo een cheque kan je zo groots aanpakken als je wilt! Kies bijvoorbeeld voor een waardecheque op foamboard. Leuk voor een grote gift, zoals een stedentrip of hoog bedrag. Laat de waardecheque drukken op een stevig foam materiaal. Je maakt van je cheque zo een waar collectors item. Grote kans dat de ontvanger jouw cheque bewaart en aan vrienden, collega's of kennissen laat zien. En dat is weer goed voor je zichtbaarheid!

waardecheque-waarom-cadeaubonnen-verkopen-een-goed-idee-is


Genoeg redenen om aan de slag te gaan met je eigen cadeaubonnen maken, als je het ons vraagt. Ga je voor vaste bedragen of laat je het geheel aan je klanten? Met een zelf ontworpen giftcard is het helemaal aan jou.