Materiaal voor vlaggen: welke moet ik hebben? calender 04-09-2023 time 4 minuten leestijd

Materiaal voor vlaggen: welke moet ik hebben?

Vlaggen vind je in alle soorten en maten. Er zijn weinig bedrijfsgebouwen waar je niet minimaal één vlag vindt. Logisch, want het zijn opvallende producten die je eenvoudig kunt personaliseren. Dat het materiaal ook nog eens soepel met de wind mee beweegt, versterkt dit nog extra. Maar welke verschillende materialen zijn er en welke past het beste bij jou?

Vlaggendoek

Het bekendste en ook meest bestelde materiaal bij de vlaggen is het 110 grams vlaggendoek. Dit materiaal wordt enkelzijdig bedrukt, maar deze bedrukking is ook aan de andere kant zichtbaar. Dit komt door een doordruk van 95%. Wat betekent dit precies? De opdruk is aan de bedrukte zijde voor 100% zichtbaar. Aan de andere kant zie je dezelfde afbeelding voor 95% scherp, maar dan in spiegelbeeld. De subtiele en lichte satijnachtige glans zorgt ervoor dat de opdruk in alle weersomstandigheden goed en duidelijk zichtbaar is.

rl-baniervlag

Goed om te weten: door de dichte structuur heeft de wind meer vat op de vlag. Vanaf windkracht 6 raden wij voor alle vlaggen aan om deze naar binnen te halen.

Hangt je vlag veel binnen of buiten niet altijd vol in de wind? Dan is het vlaggendoek de beste optie voor jou!

Winddoorlatend

In ons land waait het regelmatig stevig tot hard. Het is dan ook niet onverstandig om daar bij aankoop van een vlag rekening mee te houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het winddoorlatend vlaggendoek. De vlaggendoek is vergelijkbaar met het normale vlaggendoek en met een gewicht van 110 gram/m2 ook net zo zwaar. Ook deze optie heeft een doordruk van 95%. Het grote verschil zijn de gaatjes die je in het materiaal vindt. Deze gaatjes zorgen ervoor dat de wind door de vlag gaat in plaats van er tegenaan. Zeker op plekken waar veel wind staat zorgt dit voor een aanzienlijke langere levensduur.

rl-beachflag

Ondanks de kleine gaatjes, raden we ook bij dit materiaal aan om de vlag bij windkracht 6 of hoger naar binnen te halen. Zo voorkom je beschadiging en blijft de vlag extra lang mooi.

Krijgt de vlag bij jou flink wat te verduren en hangt deze vaak in de wind? Ook al waait het niet heel hard, het heeft toch invloed op het materiaal. In dat geval past het winddoorlatend vlaggendoek het beste bij jou.

Bisonyl

Bisonyl ken je misschien als het materiaal waar wij ook spandoeken van maken. Maar ook voor veel vlaggen is het ideaal. Niet voor iedere soort, want het materiaal is anders dan de twee soorten vlaggendoeken. Het is namelijk een stuk dikker en stugger. Dit zorgt ervoor dat de vlag iets minder soepel beweegt als het waait. Daar staat tegenover dat het een ontzettend sterk en stevig materiaal is dat prima tegen een stootje kan. Het materiaal zelf heeft geen doordruk en laat geen licht door. Wil je jouw ontwerp op beide zijdes zichtbaar hebben? Dan is een dubbelzijdige bedrukking nodig. Het voordeel hiervan is dat je voor beide zijden een ander ontwerp kunt kiezen. Bij het vlaggendoek wordt de opdruk van de ene zijde automatisch ‘gekopieerd’ naar de andere zijde. Bij het bisonyl bepaal je dat helemaal zelf.

rl-kioskvlag

Net als bij alle vlaggen raden wij ook aan de vlaggen die gemaakt zijn van bisonyl op te bergen bij een windkracht 6 of hoger. Zo blijft de vlag mooi en voorkom je beschadigingen van het materiaal of de print.

Ben je op zoek naar een stevig materiaal dat niet bij ieder zuchtje wind begint te wapperen? Zoek niet verder, dan is bisonyl het materiaal waar jij naar op zoek bent. Vooral bij kioskvlaggen een populaire optie!

Water- en scheurvast papier

Voor de vlaggenslinger maken wij gebruik van YupoBlue. Het lijkt in eerste instantie op gewoon papier, maar dat is het niet. Het is een synthetische papiersoort en hierdoor waterbestendig en extra stevig. Handig, want zo blijft de vlaggenlijn ook mooi wanneer je het vaker gebruikt. Wil je een opdruk aan beide zijden? Kies dan voor een dubbelzijdige bedrukking, want het YupoBlue heeft geen doordruk. Je kunt wel kiezen om twee verschillende ontwerpen te laten drukken aan voor- en achterkant.


Weet je al welke vlag jij wilt laten drukken? Bij Reclameland maken wij veel verschillende vlaggen speciaal voor jou op maat. Van groot tot klein: wij helpen je de vlag uit te hangen!