Iedere maand een nieuw thema calender 30-11-2023 time 3 minuten leestijd

Iedere maand een nieuw thema

Hoewel iedereen tegenwoordig een kalender in zijn of haar broekzak heeft zitten, zijn fysieke kalenders nog steeds niet weg te denken. Ze staan op bureaus en hangen aan de wand als planner. Wij vertellen je waarom je een eigen kalender moet laten drukken!

Zijn kalenders achterhaald?

Nu tegenwoordig iedereen een handige agenda app in hun telefoon heeft staan, kun je het gevoel krijgen dat fysieke kalenders achterhaald zijn. Niets is minder waar.

De hele dag krijg je tal van meldingen te verduren. De kans is groot dat een herinnering aan een belangrijke afspraak je aandacht ontschiet. Hier helpt een kalender! Door een kalender op je bureau te plaatsen, of eentje aan de wand te hangen, kun je niet om je belangrijke data heen.

Waarom eigen kalenders drukken?

Je kunt een standaard kalender kopen in de winkel. Maar het is zoveel leuker om een eigen kalender te ontwerpen! Maak bijvoorbeeld van elke maand een feestje door er prachtige foto’s bij te plaatsen. Markeer bijzondere data en zorg ervoor dat je deze niet kan vergeten. Ontwerp je een bureaukalender voor je bedrijf? Vergeet de verjaardagen van je collega’s dan niet mee te nemen in je ontwerp! Zo weet je precies wanneer je op kantoor een traktatie mag verwachten. ;-)

Waar moet je op letten bij kalenders drukken?

Het eerste puntje bij het bestellen van je eigen kalender is de keuze voor het type kalender. Wil je een traditionele kalender aan de muur hangen? Je kunt dan het beste voor onze standaard kalender kiezen. Ben je op zoek naar een overzichtelijke kalender, waar meerdere maanden naast elkaar staan? Kijk dan eens naar een driehoekskalender. Daar kun je tot wel 6 maanden op 1 zijde kwijt! Een goede combinatie van een standaard kalender en een driehoekskalender is de bureaukalender. Een compacte kalender waar je ook nog doorheen kan bladeren!

bureaukalenders

De juiste oriëntatie van je kalender

Als tweede belangrijke punt willen we het over de oriëntatie van de kalender hebben. Je kunt bij de standaard kalender kiezen of je deze staand of liggend wil laten drukken. Maar hoe maak je deze keuze? Het heeft allemaal met ruimte te maken. Op een liggende kalender heb je meer ruimte voor lange regels, waar je gemakkelijker teksten op kwijt kunt. Ook komen grote, liggende foto’s prachtig uit op een liggende kalender. Heb je meer vierkante of staande foto’s? Dan kun je het beste voor een staande kalender te bestellen.

Je kunt ervoor kiezen om jouw kalender dubbelzijdig te laten bedrukken. Met een boorgat in de pagina kun je de kalender met een opengeslagen pagina ophangen. Zo heb je aan de bovenzijde een mooie foto, en aan de onderzijde de maand. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over de oriëntatie van je dubbelzijdige pagina’s. Dat regelen wij voor je!

standaard-kalenders

De juiste datums voor je kalender

Het derde aandachtspunt ligt aardig voor de hand. Zorg ervoor dat alle datums kloppen! Maak je een kalender voor een schrikkeljaar? Vergeet die extra dag in februari dan niet. Om het je makkelijker te maken, hebben wij templates voor je klaarstaan. Helemaal gratis! Je vindt de templates voor jouw kalender hier.


Overtuigd van kalenders én geïnspireerd geraakt? Stel je eigen kalender samen en elke maand wordt weer een feestje.