Hoe worden visitekaartjes gemaakt? calender 03-11-2016 time 1 minuten leestijd

Hoe worden visitekaartjes gemaakt?

Sta je binnenkort op een beurs of een evenement? Dan ontkom je er natuurlijk niet aan om visitekaartjes uit te delen. Maar hoe worden visitekaartjes eigenlijk gemaakt? Jurjen vertelt!

ctp-hoe-worden-visitekaartjes-gemaakt

1: Visitekaartjes indelen

Als je visitekaartjes gaat bestellen, kan jij op onze site uit veel mogelijkheden kiezen. Denk aan het formaat, de papiersoort en de afwerking. Zodra je alle keuzes hebt geselecteerd en je bestelling hebt afgerond, gaan we voor jou aan de slag. Orders met hetzelfde papiersoort en materiaal gaan we bundelen. Dit noemen we ook wel verzameldruk. Mijn doel is om zoveel mogelijk orders op één drukvel in te delen, zodat we in één run 143 verschillende visitekaartjes kunnen drukken!


drukwerk-hoe-worden-visitekaartjes-gemaakt

2: Visitekaartjes drukken

Ik zet de orders op platen die uiteindelijk in de pers worden geplaatst. Als ik alle visitekaartjes heb ingedeeld op een plaat, draai ik de aluminium plaat uit met de Computer to Plate (CtP) machine. De drukker zet de platen vervolgers in de pers. Hierin zitten inktrollen en een grote wals die ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheid inkt op de visitekaartjes komt. De plaat zorgt er weer voor dat het juiste ontwerp op de visitekaartjes komt. Alle 143 orders komen uit de pers zoals de plaat is ingedeeld. De papiervellen zijn daardoor ook even groot als de platen.


snijden-hoe-worden-visitekaartjes-gemaakt

3: Visitekaartjes snijden

Op de papiervellen staan naast de verschillende ontwerpen visitekaartjes, ook snijtekens. Zo kunnen de snijders eenvoudig de snijmachine instellen en in één keer stapels ter hoogte van ongeveer 12 centimeter snijden. De snijders zetten vervolgens de stapels verschillende visitekaartjes op de luchttafels, zodat het papier eenvoudig wordt verplaatst. De inpakafdeling pakt vervolgens de visitekaartjes in en maakt ze klaar voor verzending!