Hoe worden kerstkaarten gemaakt? calender 01-12-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden kerstkaarten gemaakt?

Nog even en de kerstperiode breekt aan. Dat betekent natuurlijk ook dat je kunt beginnen met het versturen van kerstkaarten. In de winkel en in vele webshops heb je vast al leuke ontwerpen gezien. Wil je een kaart volledig in je huisstijl of gewoon net iets anders dan anders? Ontwerp dan je eigen kerstkaart! Benieuwd naar hoe wij die drukken? Jan vertelt!

drukvel-hoe-worden-kerstkaarten-gemaakt

1: Eén drukvel

Dagelijks printen we honderden bestellingen. Hierbij combineren we altijd zoveel mogelijk opdrachten op één drukvel zodat we tijd, afval en kosten besparen. Bij het indelen van dit drukvel ordenen we opdrachten op oplage, papiersoort en -dikte. Omdat deze bestellingen allemaal dezelfde specificaties hebben, kunnen ze tegelijk worden gedrukt. Ideaal!

snijden-hoe-worden-kerstkaarten-gemaakt

2: Kerstkaarten drukken en snijden

Kerstkaarten drukken we in alle soorten en maten. Natuurlijk doen we dit op stevig kwaliteitspapier. Je kunt ervoor kiezen om je (bedrijfs)naam op de kaart te laten drukken, maar je kunt er ook later zelf nog een tekstje op schrijven. Dat is ook de reden dat ons papier altijd goed beschrijfbaar is met pen en potlood. Als alle kaarten zijn gedrukt, gaat de pallet met papier door naar onze snijafdeling. Hier worden de kaarten in het juiste formaat gesneden.

afwerken-hoe-worden-kerstkaarten-gemaakt

3: Kerstkaarten afwerken

Naast het toevoegen van een vouw, kunnen we je kerstkaarten verder afwerken. Wil je bijvoorbeeld dat je kerstkaart enorm glanst? Dan voegen we een UV lak hoogglans toe. Wil je je kerstkaart combineren met bijvoorbeeld een promotiedoeleind? Dan kunnen we je kaart voorzien van een afscheurstrook, zodat de ontvanger een deel van je kerstkaart kan gebruiken voor jouw actie. Zeker weten dat jouw kaart opvalt tussen de andere kerstkaarten. Bij ons is alles mogelijk om iedereen een fantastische Kerst te wensen.


Wil je meer weten over onze eigen productie? In ons vorige blog vertelt Anneke hoe canvas wordt gemaakt!