Hoe worden kalenders gemaakt? calender 19-02-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden kalenders gemaakt?

Verjaardagen nooit meer vergeten, op tijd zijn bij werkafspraken... Altijd handig, kalenders. Ze zijn overzichtelijk en bovendien goede reclamedragers. Ze worden dan ook vaak als relatiegeschenk gebruikt. Maar hoe worden ze eigenlijk gemaakt? Erwin vertelt!

Kalender samenstellen

Bij Reclameland zorg ik voor de afwerking van verschillende producten, zoals kalenders. Bij ons kun je kiezen uit vele kalender templates. Je kunt je eigen kalender samenstellen door bijvoorbeeld afbeeldingen en teksten toe te voegen. Ook is het mogelijk om naast de twaalf maandbladen extra bladen toe te voegen. Het is volledig aan jou hoe de kalender eruitziet!

Allerlei soorten

Als mijn collega's de kalenders hebben gedrukt, is het aan mij om ze af te werken. Wat ik doe, hangt af van de wens van de klant. Hieronder zie je een muurkalender, maar we hebben ook liggende kalenders en staande bureaukalenders.

samenstellen-hoe-worden-kalenders-gemaakt

De afwerking

Van mijn collega's krijg ik de kalenders al in het juiste formaat binnen. Eerst kijk ik naar de afwerking. Krijgt de kalender een lijmbinding of een spiraalbinding? In dit geval gaat het om een spiraalbinding. Dat betekent gaatjes perforeren! Daarnaast kijk ik of er een ophangoog of een boorgat in moet.

muurkalender-hoe-worden-kalenders-gemaakt

Hangen maar

Als de bladen geperforeerd zijn, check ik of de klant ook een transparante plastic cover als voorzijde wil. Vervolgens leg ik de bladen van elke kalender op volgorde en voeg ik het ophangoog in het midden toe zodat de spiraalbinding hier overheen valt. De machine perst de binding samen en houdt zo alle bladen bij elkaar. Ophangen maar!

afwerking-hoe-worden-kalenders-gemaakt


Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over onze kalenders? Mail of bel mij of m'n collega's dan gerust via 050 - 8700 130. Wil je meer van onze eigen productie zien? Lees dan bijvoorbeeld eens onze blog over banners maken!