Hoe worden flessenhangers gemaakt? calender 18-08-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden flessenhangers gemaakt?

Een fles wijn blijft een leuk relatiegeschenk. Om je klant of zakenrelatie te verrassen kun je de fles voorzien van een leuke flessenhanger. Zo blijft jouw naam letterlijk én figuurlijk hangen. Maar hoe worden flessenhangers eigenlijk gemaakt?

om-fles-hoe-worden-flessenhangers-gemaakt

1: Flessenhangers ontwerpen

Onze flessenhangers zijn 14 cm lang en 6 cm breed. Flessenhangers kunnen we niet alleen enkelzijdig drukken, maar ook dubbelzijdig. Zo heb je dus voldoende ruimte voor een leuk ontwerp! Het is natuurlijk wel van belang dat je geen belangrijke informatie in het stansgat plaatst, want die stansen we eruit. Op onze site hebben we een duidelijke werktekening staan waarin je alle exacte maten vindt. Ontwerpen maar!

stans-hoe-worden-flessenhangers-gemaakt

2: Stansvorm voor flessenhangers

Als het ontwerp is goedgekeurd door onze dtp-afdeling, dan wordt het doorgestuurd naar onze drukpersen. De pers drukt zoveel mogelijk ontwerpen op één drukvel. Door deze verzameldruk besparen we papier én tijd en kunnen we jou een scherpe prijs bieden. Als alle flessenhangers zijn gedrukt, brengt de drukker mij alle drukvellen met de hangers en kunnen we stansen.

op-vel-hoe-worden-flessenhangers-gemaakt

3: Flessenhangers afwerken

We stansen alle flessenhangers op onze Heidelberg stansmachine. Ik leg zoveel mogelijk drukvellen in de machine. De machine pakt vervolgens elk vel afzonderlijk op en drukt met de stans tegen het vel aan. Hierdoor worden de flessenhangers er meteen uit gestanst. Het fijne aan deze machine is dat hij de flessenhangers 'oppakt' door middel van lucht en verplaatst. Het drukvel waar alle flessenhangers uit zijn gestanst komt automatisch in een opvangbak terecht. Nog even alle flessenhangers bundelen en ze zijn klaar om verstuurd te worden!


Wil je meer weten over onze eigen productie? In ons vorige blog vertelt Dennis hoe plaatmateriaal wordt gemaakt!