Hoe worden ansichtkaarten gemaakt? calender 04-08-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden ansichtkaarten gemaakt?

Ben je al op vakantie geweest? Dan heb je vast een leuke ansichtkaart verstuurd. Zo niet, dan heb je ze ongetwijfeld in de supermarkt en souvenirwinkel zien staan. Ben je eigenaar van een hotel of camping? Dan heb jij zelf vast ook een kaartenrek vol ansichtkaarten. Maar hoe worden ansichtkaarten eigenlijk gemaakt?


verzamelvel-hoe-worden-ansichtkaarten-gemaakt

1: Verzameldruk

Elke dag printen we honderden bestellingen. We combineren altijd zoveel mogelijk opdrachten op één drukvel. Hiermee besparen we tijd, afval en kosten en krijg jij de scherpste prijs. De opdrachten die bij elkaar op het drukvel worden geplaatst zijn geordend op papiersoort en -dikte. Bestellingen met dezelfde specificaties worden dus bij elkaar op één drukvel geplaatst en kunnen worden gedrukt!


gedrukt-hoe-worden-ansichtkaarten-gemaakt

2: Ansichtkaarten drukken en snijden

We drukken ansichtkaarten in alle soorten en maten. Dit doen we altijd op stevig kwaliteitspapier. Uiteraard houden we hierbij rekening met het doel van ansichtkaarten: een tekstje op de achterkant schrijven. Daarom zijn onze papiersoorten goed te beschrijven met pen, potlood en stift. Standaard zijn de kaarten blanco, maar als je wilt kun je zelf lijntjes, logo's of foto's in het ontwerp laten toevoegen. Als alle kaarten zijn gedrukt gaan ze door naar onze snijafdeling. Hier wordt elke kaart in het juiste formaat gesneden!


in-rekken-hoe-worden-ansichtkaarten-gemaakt

3: Ansichtkaarten afwerken

Als je wilt, gaan we je wenskaarten nog verder afwerken. Zo kunnen we de kaarten bijvoorbeeld enorm laten glanzen met UV lak hoogglans. Wil je een unieke kaart? Dan kunnen we je kaart voorzien van een afscheurstrook. Zeker weten dat jouw kaart opvalt in het rek. Maar voor een exclusieve uitstraling kun je ook kiezen voor ronde hoeken. Alles is mogelijk om voor jou kaarten te drukken waarover je naar huis kunt schrijven.


Wil je meer weten over onze eigen productie? In ons vorige blog vertelt Jan hoe folders worden gemaakt!