Hoe verwissel ik het doek van mijn rollup banner? calender 04-01-2021 time 3 minuten leestijd

Hoe verwissel ik het doek van mijn rollup banner?

De rollup banner, wie kent ze niet. De banner wordt veel gebruikt op beurzen en evenementen, maar is op nog zoveel meer manieren in te zetten. Een echte alleskunner dus. Vaak wordt een rollup banner als tijdelijke informatievoorziening of zelfs slechts eenmalig gebruikt. Als bijvoorbeeld een beurs is afgelopen, kan het zijn dat de inhoud van de banner al achterhaald is. Zonde om in zo’n geval een compleet nieuw systeem te moeten kopen. Bestel je alleen een los doek, dan kun je de bestaande case gewoon opnieuw gebruiken. Ideaal! Hoe je het doek gemakkelijk vervangt, dat leggen wij uit in dit blog.


Doek vervangen rollup banner:


Doek vervangen dubbele rollup banner:

Rollup banner drukken

Wanneer je bij Reclameland een rollup banner besteld, dan ontvang je het complete pakket. Dit pakket bestaat uit een doek gedrukt op full colour, een cassettesysteem (case) en een handige draagtas. Standaard uit voorraad leverbaar en, als je wilt, zelfs al binnen twee werkdagen geleverd. Wat er op de banner gedrukt wordt? Dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt een kant-en-klaar ontwerp bij ons aanleveren (let op de aanleverspecificaties) of aan de slag gaan met onze gratis online ontwerptool. Zo wordt het bestellen van een eigen rollup banner voor iedereen een fluitje van een cent.

Doek rollup banner vervangen

Heb je al eens een compleet systeem bij ons besteld en je wilt een nieuwe uiting maken? Dan hoef je niet weer een compleet nieuwe rollup banner te bestellen. Je bestelt eenvoudig een nieuw los doek die je vervolgens zelf kunt verwisselen met het oude exemplaar. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je dit doet.

stap-1-hoe-verwissel-ik-het-doek-van-mijn-rollup-banner

stap-2-hoe-verwissel-ik-het-doek-van-mijn-rollup-banner

1. Cassettesysteem vastzetten

Rol de banner helemaal uit en stop de pin, die je in het systeem vindt, aan de linkerkant van de cassette in het gaatje. Op deze manier klem je het doek als het ware vast en voorkom je dat het doek weer automatisch terugrolt.

2. Oude bannerdoek verwijderen

Het oude doek verwijder je door de plaktape weg te halen. Dit kan in de meeste gevallen gewoon met je handen. Lukt dit niet, dan kun je ook voorzichtig een mesje gebruiken. Aan de bovenkant van het doek vind je een soort kliklijst. Deze klik je over de volledige breedte open om zo het doek te verwijderen.

stap-3-hoe-verwissel-ik-het-doek-van-mijn-rollup-banner

stap-4-hoe-verwissel-ik-het-doek-van-mijn-rollup-banner

3. Bovenzijde doek bevestigen

Rol vervolgens het nieuwe doek, dat exact hetzelfde formaat moet hebben, in zijn geheel uit. Aan de bovenzijde van het doek bevestig je de kliklijst. Druk deze goed aan, totdat je een ‘klik’ hoort.

4. Onderzijde doek bevestigen

De onderzijde van het doek leg je vervolgens op de witte strook die uit de cassette komt. Voor het soepel in- en uitrollen van het doek is het belangrijk dat het doek recht ligt. Controleer dit dus goed! Ligt het doek goed recht? Dan kun je deze vastplakken met een strook tape.


stap-5-hoe-verwissel-ik-het-doek-van-mijn-rollup-banner

5. Doek inrollen

Als je het doek goed hebt vastgeplakt, trek je pin aan de zijkant uit de case. Laat het doek vervolgens voorzichtig in het cassettesysteem rollen. Doek helemaal ingerold? Dan is je ‘nieuwe’ rollup banner klaar voor gebruik!


Het verwisselen van het doek is geen heel ingewikkeld klusje. Maar het is wel belangrijk dat je secuur te werk gaat en er de tijd voor neemt. Het zelf verwisselen van het doek is altijd op eigen risico. Lukt het echt niet of zie je het niet zitten om het doek zelf te vervangen? Dan kun je altijd een compleet nieuw systeem bestellen. Benieuwd hoe wij zo’n rollup banner maken in onze drukkerij? Je ziet ‘t hier!