calender 11-12-2015 time 3 minuten leestijd

Hoe maak je een succesvolle kerstkaart?

Vrienden, familie, klanten en andere relaties laten weten dat je aan ze denkt, dat is waarom we kerstkaarten versturen! Jaarlijks worden er ongeveer 130 miljoen kerstkaarten verstuurd in Nederland. Maar hoe zorg je nou voor een mooie kerstkaart?

Zelf ontwerpen

Je krijgt een kerstkaart, maar hij ziet er niet uit, jammer. 'Die komt niet aan de muur te hangen!' Een mooi ontwerp is dus een vereiste voor een succesvolle kerstkaart. Ga je dit jaar kerstkaarten versturen en ben je zelf een goede ontwerper? Lucky you! Voor de minder ervaren ontwerpers onder ons: geen paniek. Mijn collega's hebben meer dan 350 ontwerpen voor je gemaakt. Je kiest één van de ontwerpen, verandert de tekst en je bent 'ready to go'. Behalve de standaard ongevouwen kerstkaarten, kun je ook kiezen voor een gevouwen kerstkaart. Zo heb je iets meer ruimte voor een persoonlijke tekst of extra foto. Wil je het ècht anders doen dan de rest? Bestel dan een gestanste kerstkaart!

ontwerpen-hoe-maak-je-een-succesvolle-kerstkaart


stansen-hoe-maak-je-een-succesvolle-kerstkaart

Gestanste kerstkaarten

Met gestanste kerstkaarten trek je gegarandeerd de aandacht. Je hebt standaard de keuze uit vijf vormen. Een kaart in de vorm van een baard, kerstbal, -boom, -kous en -muts. Deze kaarten personaliseer je vervolgens in de ontwerptool. Je kunt er een leuke foto of persoonlijke tekst opzetten. Wil je liever een andere vorm? Vraag dan gerust een offerte aan. Stansvormen kunnen we namelijk in vele soorten en maten maken! Denk bijvoorbeeld aan een kerstkaart in de vorm van je logo, of kaarten in de vorm van de kerstman. De levertijd voor kerstkaarten met een eigen stansvorm is wel enkele dagen langer dan voor de gewone kaarten. Dit heeft te maken met de productietijd van een stansvorm.

Een digitale kerstwens

Regelmatig zie ik digitale kerstwensen voorbij komen. Een aantal jaren geleden kreeg ik ieder jaar een glitterende kerstkaart via Hyves van m'n tante. Inmiddels zijn het (gelukkig) geen glitterplaatjes meer, maar plaatst ze nog trouw ieder jaar een kerstwens op Facebook. Leuk bedoeld natuurlijk, maar het ziet er niet uit! Het voordeel van een digitale kerstkaart is dat het weinig tijd kost en gratis is. Ideaal voor de verzender dus. De meeste ontvangers ervaren een digitale kerstkaart als onpersoonlijk. Bovendien kijk je er eenmaal naar en is de kans groot dat je het bericht daarna nooit weer ziet. Wil je dus laten zien dat je om de ontvanger geeft, dan adviseer ik je toch om een 'echte' kerstkaart te sturen!

kerstwens-hoe-maak-je-een-succesvolle-kerstkaart

drukken-hoe-maak-je-een-succesvolle-kerstkaart

Het drukproces

Nadat je bestand gecontroleerd is door de dtp-afdeling, sturen zij hem naar de persen in de productiehal. Afhankelijk van het aantal kaarten dat je besteld, worden ze digitaal of offset gedrukt. Over het algemeen worden oplages tot 1.000 stuks digitaal gedrukt. Oplages van 1.000 stuks of meer worden offset gedrukt op onze Heidelberg-drukpersen. Offset gedrukte opdrachten worden gecombineerd op grotere vellen drukwerk. Op deze manier is de efficiëntie hoger waardoor het drukwerk voordeliger aan jou aangeboden kan worden. Standaard worden kerstkaarten op 300 grams ansichtkaartenkarton gedrukt. Deze papiersoort is goed beschrijfbaar aan de achterkant. Ruimte genoeg om er een persoonlijke boodschap op te schrijven dus!