Hoe gaat het drukken van boeken in zijn werk?
Boeken zijn al eeuwen oud. In de vijftiende eeuw kreeg het drukken van boeken een boost door de opkomst van het drukken met losse letters in plaats van het toen al bekende blokdruk. Inmiddels zijn er bijna 130.000.000 verschillende boeken gepubliceerd. Maar hoe worden boeken eigenlijk gedrukt?
Verschillende boeken
Heb jij een mooi fotoboek ontworpen? Of een jaarboek? Wij kunnen allerlei verschillende soorten boeken voor je drukken. Zowel digitaal als offset worden de boeken in onze productiehal geproduceerd. Nadat het bestand klaargezet is door onze DTP'ers worden het binnenwerk en de cover apart gedrukt. Afhankelijk van de oplage drukken we je boeken digitaal op een HP Indigo of offset op een Heidelberg Anicolor. Vervolgens lijmen we je boeken en werken we de cover af met een mat laminaat of een UV lak hoogglans. Hierdoor is je boek beter beschermd tegen krassen. Ten slotte pakken we de boeken in en verzenden we ze.
De toekomst van boeken
Over de vraag of papieren boeken over 10 jaar nog bestaan is Willem duidelijk:
"Tuurlijk bestaan ze nog. Met name kookboeken en fotoboeken vind ik veel plezieriger om op papier te lezen en bekijken dan op een tablet of e-reader. Voor leesboeken zie ik eerder een verschuiving in het aankoopkanaal dan in de leeswijze. De boeken worden online besteld, maar dan wel de papieren versie!"
Wist je dat...
- De bijbel het meest gelezen boek ooit is? Naar schatting zijn er 3,9 miljard exemplaren van geschreven of gedrukt.
- Dit boek ook aan de grondslag lag van het boekdrukken zoals we dat nu kennen? In de vijftiende eeuw vond Johannes Gutenberg een drukpers uit waarmee hij het eerste boek ooit drukte met behulp van letterdruk. Dit was een Latijnse bijbel.
- The Lord of the Rings en Harry Potter de meest verkochte leesboeken zijn? Beide zijn in totaal meer dan 100 miljoen keer verkocht wereldwijd.
- De IKEA catalogus jaarlijks naar schatting het meest verspreide boek is? Deze wordt in 28 landen verspreid onder meer dan 212 miljoen mensen
- Mensen in India de meest fanatieke lezers zijn? Gemiddeld lezen zij 10 uur en 40 minuten per week. In Nederland lezen we per persoon nog geen 4 uur per week.
Geïnspireerd door deze feitjes? Bekijk dan of je jouw eigen, persoonlijke boek snel en gemakkelijk kunt drukken bij Reclameland!
Nog meer verhalen
Wij raken niet uitgepraat