Eerste hulp bij het maken van een geslaagde Moederdag actie calender 25-04-2023 time 5 minuten leestijd

Eerste hulp bij het maken van een geslaagde Moederdag actie

De tweede zondag van mei staat standaard in het teken van de moederfiguren in het leven. Elk jaar gaan ook vaders, kinderen en geliefden rond deze tijd op zoek naar dat ene speciale en passende cadeautje. Dat kan best lastig zijn, ga jezelf maar eens na. Dit geeft jou als ondernemer dé mogelijkheid om hierop in te spelen! Met een eigen Moederdag actie bied jij misschien wel het perfecte Moederdag cadeau aan. Hoe je dat het beste aan kunt pakken lees je in dit blog!


Lekker verwennen

Moederdag draait om één ding: moeders verwennen. Een mooi uitgangspunt om als ondernemer mee te beginnen. Als je kijkt naar jouw branche en producten, wat zijn dan de dingen waarmee je iemand echt in het zonnetje kunt zetten? We nemen er ter illustratie een aantal branches bij. Als horeca gelegenheid kan je denken aan het creëren van een Moederdag menu(tje). Dit kan bijvoorbeeld een speciaal soort arrangement zijn. Voor een speciaalzaak zoals een bakkerij is het leuk om te denken aan een vooraf samengesteld ontbijtje op bed. Ook kan een ervaring zoals shoptegoed, een schoonheidsbehandeling of luxe kappersafspraak moeders lekker in de watten leggen. Omdat verwennen persoonlijk is, is er in de meeste branches zo wel een variant te vinden. Probeer dus als eerste stap outside-of-the-box, of juist heel logisch na te denken over de mogelijkheden van jouw diensten en producten!

Maak het Moederdag

Heb jij één of meerdere Moederdag producten, -samenstellingen of -arrangementen kunnen bedenken? Dan is het nu tijd om er een Moederdag sausje overheen te gooien! Naast het aspect verwennen is het belangrijk dat jij de associatie met Moederdag maakt. Zo is het voor de klant duidelijker dat jouw Moederdag actie producten of diensten ook echt voor Moederdag zijn. Daarnaast is het op die manier makkelijker voor jou om met de producten te adverteren. Jouw producten in het Moederdag thema maken kan je op verschillende manieren doen. Wij zetten er een paar voor je op een rij:

Wensen

Door iets extra’s, in thema, bij de producten te geven zit je altijd goed. In dit geval maakt het extraatje jouw Moederdag product namelijk speciaal, het zijn niet langer producten of diensten die je zomaar kunt kopen, je koopt ze voor Moederdag. Het extraatje kan bijvoorbeeld een Moederdag wenskaart zijn, waarop een mooie boodschap staat en jouw logo/naam ergens verwerkt is. Op die manier help je de klant aan een kaartje en maak jij reclame met jouw logo/naam. Je laat aan de moeders zien waar de gever het cadeau vandaan heeft en dat jouw bedrijf dus ook aan dit soort acties doet. Stop de kaart in jouw verzenddoos, hang het aan het ingepakte cadeau of geef het mee aan de klant. Een heel leuk extraatje waarvoor je alleen een mooi, sprekend Moederdag ontwerp, jouw logo/naam en de wenskaarten van Reclameland voor nodig hebt.

wenskaart-eerste-hulp-bij-het-maken-van-een-geslaagde-moederdagactie

Inpakken

Bij Moederdag horen cadeautjes en bij cadeaus horen dan weer lintjes, inpakpapier, een gondeldoosje, tasje of stickers. Het is natuurlijk product gebonden hoe jouw Moederdag cadeau het mooiste en beste ingepakt kan worden. Wanneer je bij het inpakken aan de eerder genoemde inpakproducten denkt, maak je er in ieder geval een feestje van. Helemaal met een Moederdag printje of wens op de verpakkingen! Denk bij het ontwerp aan de lieve, zoete kleuren zoals rood, lila en roze. Daarnaast doen ook vormen als een hartje, bloemen, sterren (nummer 1) of strikken het goed. In combinatie met jouw logo en een lieve Moederdagwens of kreet zorg jij ervoor dat iedereen jouw producten als Moederdag cadeau ziet.


In actie

Heb jij geen producten om in te pakken, omdat het gaat om een ervaring of tegoed? Geen probleem, ook die kan je een Moederdag sausje geven. Wind er een Moederdag strik omheen of laat waardecheques en cadeaubonnen in Moederdagstijl drukken. Maak een originele Moederdag print en zorg ervoor dat het duidelijk wordt dat jouw ervaring of tegoed speciaal voor Moederdag is!

waardecheque-eerste-hulp-bij-het-maken-van-een-geslaagde-moederdagactie

Schreeuw het van de daken!

Als je nu alles hebt bedacht voor jouw persoonlijke Moederdag actie is het erg belangrijk om één ding niet te vergeten. Promoten! Het zou zonde zijn als geïnteresseerden niet weten dat je een Moederdag actie hebt. Neem daarom ook even de tijd om te bedenken hoe jij jouw doelgroep kunt bereiken, en warm maken voor jouw actie. De geliefden die op zoek zijn naar een Moederdag verrassing zullen getrokken worden door visuele communicatie over Moederdag mogelijkheden! Denk daarom aan posters, flyers en raamstickers om in én rondom jouw zaak duidelijk te maken dat iedereen bij jou terecht kan om moeder eens echt in de watten te leggen!

Online

Vergeet ook niet om de online kanalen te gebruiken om jouw Moederdag actie te adverteren. Hiervoor is het leuk om posts op social media met een afbeelding in dezelfde stijl als jouw moederdag actie te plaatsen. Geef verder voldoende informatie en link indien mogelijk naar jouw website of contact gegevens, zodat men weet hoe ze je kunnen bereiken. Op de website zelf is het ook mogelijk om te adverteren, denk aan een duidelijke Moederdag header die vervolgens leidt naar een speciale thema- of product pagina voor jouw Moederdag actie. Zo zijn er online en offline veel mogelijkheden om aan jouw doelgroep duidelijk te maken dat jij een mooie Moederdag actie hebt!


Je weet het, de tweede zondag van mei is het weer zover! Ga dus snel aan de slag met de tips en stel zo jouw perfecte Moederdag actie samen om vaders, kinderen en geliefden te helpen. (ps. ben je zelf nog op zoek? Wij hebben ook leuke, originele Moederdag cadeaus. Neem gerust eens een kijkje!)