Een goed begin is het halve werk! calender 23-08-2023 time 3 minuten leestijd

Een goed begin is het halve werk!

Of jouw vakantie er nu al een tijdje op zit of dat je pas net weer begonnen bent, een fris begin na de zomervakantieperiode is altijd een goed idee. Motiveer jezelf en medewerkers om weer het beste werk te vertonen! Want een goed begin is het halve werk. Lees meer over hoe je zo’n goed begin waar kunt maken in dit blog.

Blijf gehydrateerd

Voldoende water drinken is te allen tijden belangrijk voor iedereen! Maar tijdens inspanning, mentaal of fysiek, is het nog belangrijker om gehydrateerd te zijn. Zo blijf je geconcentreerd en scherper. Motiveer jouw werknemers dan ook met een persoonlijk bedrukte waterfles. Een cadeautje en blijk van waardering voor hen en goed presterende werknemers voor jou. Laat op de bedrukte waterfles jouw bedrijfsnaam zetten om naast een motiverend cadeau ook een vorm van branding neer te zetten. Bij het gebruik van de waterfles, op werk maar vooral privé, zien anderen jouw naam voorbij komen. Dit kan de aandacht trekken en nieuwsgierigheid opwekken, waardoor men op zoek gaat naar jouw naam en het naamsbekendheid brengt.

Heb de juiste uitstraling

Het is belangrijk om af en toe eens kritisch naar de uitingen van jouw bedrijf te kijken. Zijn ze nog up-to-date? Klopt alle informatie nog en sta je achter het ontwerp? Na de 'zomerstop' is dit het perfecte moment om met nieuwe of verbeterde uitingen te komen. Zo kan je kijken naar het product visitekaartjes, hét item dat het begin kan zijn van een mooie samenwerking. Maak een mooi nieuw ontwerp voor het visitekaartje om zo een professionele en goede indruk te maken bij klanten. Zodra dit kaartje helemaal naar jouw zin ontworpen is, is het leuker om uit te delen en te gebruiken. Jij straalt zo precies uit wat je graag wilt!

Helemaal in stijl

Maakt jouw bedrijf gebruik van bedrijfskleding? Kijk hier dan ook eens kritisch naar: zijn de kleuren nog mooi? Staat er een print op die je passend vindt? Maakt het persoonlijk bedrukte kledingstuk duidelijk voor welke branche of welk bedrijf de medewerkers werken? Bedrijfskleding werkt mee aan verschillende doeleinden, het hebben van een professionele uitstraling, duidelijke communicatie en branding. Door elke medewerker dezelfde outfit te geven, ontstaat er een eenheid. De eenheid geeft rust en communiceert duidelijk aan de klant wie er bij het bedrijf hoort. Daarnaast kan je verschillende functies een ander detail geven. Zoals een andere kleur bedrukking of juist een ander kleur shirt. Zo kan het verschil een manager functie aantonen of de verschillende werkgroepen in het bedrijf onderscheiden. Bedrijfskleding zorgt voor een goede (eerste) indruk!

Schrijf je ideeën op

In een meeting, tijdens een project of terwijl je aan het werk bent, ideeën en plannen kunnen op elk moment komen. Een idee is niet altijd alleen uit te drukken in woorden waardoor een fysiek kladblok een uitkomst is. Op het kladblok schrijf je gemakkelijk wat steekwoorden op en teken je wat vormen en ideeën uit. Je hoeft geen rekening te houden met het format dat de computer of telefoon biedt, jij schrijft het op zoals het in jouw hoofd zit. Af en toe is het ook gewoon nog heel fijn om dat ‘ouderwetse’ kladblok uit de kast te pakken en iets echt op papier te zetten. Cognitief is het ook vaak positief om pen en papier erbij te pakken. Motiveer daarom jezelf en werknemers om eens zonder scherm te meeten, te brainstormen of informatie te onthouden. Het motiveren begint met een mooi gedrukt kladblok! Een gepersonaliseerd kladblok geeft je de mogelijkheid om jouw logo of een motiverende tekst te laten drukken op het papier zodat het kladblok er ook nog eens leuk uitziet!


Heb jij al iets gevonden waarmee je na jouw ‘zomerstop’ weer fris aan de slag kunt gaan en kan motiveren? We hebben nog een ruim assortiment aan andere kantoor- en bedrijfsartikelen om zo een goed begin te kunnen garanderen! Alles voor een goed begin.