Drukwerk dat niet kan ontbreken op je festival calender 15-04-2022 time 3 minuten leestijd

Drukwerk dat niet kan ontbreken op je festival

Organiseer je een festival? Tof! Iets waar je misschien niet direct bij stilstaat is het feit dat je voor elk festival, hoe klein of groot ook, drukwerk nodig hebt. In dit blog lichten we een aantal onmisbare producten voor je uit!

Bezoekers trekken met posters

Voordat je festival daadwerkelijk plaatsvindt heb je nog één taak die het allerbelangrijkste is: zorgen dat men van je festival af weet. De promotie van je evenement begint met de omgeving vol hangen met posters. Plak outdoor posters op aangewezen reclame muren van de gemeente en hang winkelcentra vol met “normale” indoor posters.

Programmaboekjes; van schema tot plattegrond

Voor bijna elk festival is een programmaboekje onmisbaar. Wanneer de festivalgangers eenmaal op je evenement zijn aangekomen, is er nog tal van informatie met ze te delen. Denk aan speciale aankondigingen, een tijdschema van het gehele festival en een plattegrond. Al deze informatie is goed samen te voegen in een programmaboekje! Heb je veel informatie te delen? Dan kun je jouw programmaboekje bestellen als een brochure. Kies dan bijvoorbeeld wel voor een kleiner formaat zoals A6. Zo een klein programmaboekje past gemakkelijk in de broekzak of in de tas van de bezoeker. Wil je jouw festivalbezoeker niet voorzien van een dik programmaboekje? Een gevouwen folder is dan ook een goede optie.

Tip: geef sponsoren de kans om ruimte voor een advertentie in je programmaboekje te kopen. Zo zorg je gemakkelijk voor extra budget voor je evenement!

festival-programmaboekjes

Afschermen en tegelijkertijd informatie verspreiden met spandoeken

Spandoeken zijn essentieel voor een evenement. Je kunt ze voor zoveel verschillende doeleinden gebruiken! Zo kun je spandoeken gebruiken als blikvangers, locatie aanduidingen. Of ga bijvoorbeeld de hoogte in en hang een groot spandoek aan een constructie. Spandoeken bestel je bij Reclameland tot maar liefst 10 meter lang. Alles is mogelijk dus!

Wordt het festivalterrein afgeschermd met hekwerk? Bestel dan op maat gemaakte hekwerkspandoeken. Zo houd je pottenkijkers buiten én gebruik je de lange rij met hekwerk als je eigen reclamebord.

festival-spandoeken

Opvallen met vlaggen

Naast spandoeken zijn vlaggen uitstekende aandachtstrekkers! Hang bijvoorbeeld grote baniervlaggen op bij de ingang van het festival. Wapperende vlaggen zorgen direct voor een warm welkom. Maar ook óp je festivalterrein zijn vlaggen een welkome aanvulling. Denk maar aan beachvlaggen bij de eetkraampjes en bedrukte vlaggenlijnen in het loungegedeelte.

festival-vlaggen

Van plaatsaanduiding tot waarschuwingen; je regelt het met borden

Wat voor evenement je ook organiseert, de kans is enorm groot dat je borden nodig hebt. Met signborden geef je op je eigen manier aan waar bezoekers muntjes kunnen kopen, waar de toiletten zijn of wat de route naar elk podium is. Wat helemaal leuk is: je kunt de borden in een eigen vorm laten snijden.

Denk niet alleen aan leuke, vrolijke borden. Veiligheidsborden zijn ook belangrijk voor op je festival. Denk maar aan bordjes voor het aangeven van de (nood)uitgang of verbodsborden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

festival-plaatmateriaal


Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen heb je voor een festival aardig wat drukwerk nodig. Benieuwd naar wat je nog meer nodig kunt zijn? Neem dan een kijkje bij al ons festival drukwerk.