5 beursstand ideeën voor een onvergetelijke presentatie calender 20-08-2024 time 5 minuten leestijd

5 beursstand ideeën voor een onvergetelijke presentatie

Als je op zoek bent naar beursstand ideeën, is de kans groot dat je op relatief korte termijn aan zo’n evenement zal deelnemen. Deelname aan een beurs is ook een uitgelezen kans om jouw bedrijf te presenteren en nieuwe klanten aan te trekken. De vraag is dan echter wel: hoe zorg je ervoor dat jouw beursstand opvalt en een positieve indruk maakt? In deze blog delen wij daarom enkele beursstand ideeën, om ervoor te zorgen dat bezoekers niet om jouw stand heen kunnen.

De top 5 beursstand ideeën voor jouw volgende beurs

Of je nu veel ervaring heeft op beurzen of voor de eerste keer een stand opzet, met de vijf onderstaande tips helpen we jou om een professionele en aantrekkelijke beursstand te creëren. Hieronder volgen daarom: de top 5 beursstand ideeën voor jouw volgende beurs.

1. De beste beursstand ideeën stralen de kern van jouw onderneming uit

Voordat je op de beurs gaat staan, is het belangrijk om te beseffen dat het onverstandig is om bestaande beursstand ideeën simpelweg over te nemen. De basis van een effectieve beursstand is namelijk dat deze de essentie van jouw onderneming weerspiegelt, en direct duidelijk maakt aan bezoekers waar jouw bedrijf voor staat. Dit begint bij een sterk en herkenbaar design in jullie eigen huisstijl die de kernwaarden en unieke eigenschappen van jouw onderneming benadrukken. Gebruik je eigen kleuren, logo’s en slogans en werk bij voorkeur met een centraal thema of een opvallende visuele stijl die in de hele beursstand terugkomt, van de beurswand tot de brochures.

2. Zorg dat de beursstand op afstand te zien is

Een succesvolle beursstand trekt al van verre de aandacht. Bij Reclameland bieden we een breed scala aan drukwerkoplossingen om je te helpen jouw beursstand optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat deze niet over het hoofd te zien is.

Een paar kleurrijke, bedrukte heliumballonnen die hoog boven de stand uitsteken helpen om direct de aandacht te trekken. Dergelijke ballonnen hebben een feestelijk effect dat goed past bij de aard van veel beurzen, terwijl ze direct het oog naar jouw stand trekken.

Een professioneel bedrukte beurswand is vervolgens een geschikte blikvanger. Een goed ontworpen beurswand kan niet alleen de merkboodschap van jouw onderneming duidelijk overbrengen, maar ook dienen als visuele anchor voor bezoekers. Ook mobiele beursbalies zijn zeer geschikt als ontvangst- en informatiepunten. Niet alleen zijn deze zeer praktisch, maar kunnen ook volledig gepersonaliseerd worden. Hetzelfde geldt voor display- en beurspanelen, die ideaal zijn om belangrijke boodschappen op ooghoogte te presenteren.

Speciale infodisplays en banners zoals roll-up banners kunnen tot slot strategisch geplaatst worden om bezoekers vanuit verschillende richtingen naar jouw stand te trekken. Deze zijn eenvoudig op te zetten en op te bergen, wat ze ideaal maakt voor evenementen als beurzen.

Door een verscheidenheid aan dit soort elementen met elkaar te combineren, zorg je ervoor dat jouw beursstand direct in het oog springt. Voor meer beursstand ideeën of vragen over de mogelijkheden omtrent bijvoorbeeld beurswanden, neem contact met ons op.

3. Representatief geklede medewerkers zijn zichtbaar op de hele beurs

Ook de manier waarop je medewerkers gekleed zijn speelt een cruciale rol in de effectiviteit van jouw beursstand. Zorg ervoor dat je team gedurende het evenement professioneel en herkenbaar gekleed is, in bedrijfskleding met het logo en de kleuren van jouw bedrijf. Dit wekt een uniforme en georganiseerde indruk, laat zien dat je aandacht besteedt aan details én zorgt ervoor dat je medewerkers altijd terug te herleiden zijn naar jouw onderneming, ook als zij zich over de rest van de beurs bewegen.

Bij Reclameland kunnen we je helpen met het bedrukken van verschillende soorten bedrijfskleding, zoals T-shirts en polo’s. Zorg ervoor dat elke medewerker zijn of haar naam duidelijk zichtbaar heeft, bijvoorbeeld door middel van een naamplaatje of bedrukking op de kleding. Dit maakt het voor bezoekers makkelijker om contact te leggen en zorgt voor een persoonlijke touch.

4. Heb voldoende informatieve documentatie klaarliggen

Uiteindelijk sta je op de beurs omdat je jouw merkbekendheid wilt vergroten en informatie wilt verstrekken over jouw bedrijf. Het daadwerkelijk verstrekken van die informatie door middel van drukwerk is dan ook essentieel. Zorg ervoor dat je stand altijd voldoende affiches, brochures, flyers en folders beschikbaar heeft, zodat je bezoekers de mogelijkheid hebben om meer te leren over jouw product of dienst – zelfs nadat ze de beurs hebben verlaten. Elk van deze documenten kan volledig gepersonaliseerd worden met jouw bedrijfsinformatie en logo, waardoor ze een verlengstuk van je merk worden.

Bij Reclameland zorgen we ervoor dat al je drukwerk van hoge kwaliteit is, zodat het een professionele indruk maakt. Onze experts kunnen je adviseren over het juiste formaat, papier, afwerking en andere beursstand ideeën om ervoor te zorgen dat jouw documentatie er zowel perfect uitziet als aanvoelt.

5. Blijf ook naderhand top-of-mind: gepersonaliseerde presentjes

Het effect van je beursdeelname eindigt niet bij het sluiten van de beursvloer – dat zou de complete zingeving teniet doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers zich jouw bedrijf ook naderhand blijven herinneren. Vergeet sowieso niet om visitekaartjes te laten drukken met daarop je directe contactgegevens, maar ook andere kleine, praktische items kunnen helpen ervoor te zorgen dat je merk top-of-mind blijft bij de ontvanger.

Flessenhangers kunnen bijvoorbeeld een leuke toevoeging zijn. Sleutelhangers zijn handig en worden vaak dagelijks gebruikt, waardoor ze de ontvangers continu aan jouw onderneming zullen blijven herinneren. Ook aan (bedrukte) pennen hebben de meeste mensen nooit genoeg.

5-beursstand-ideeen-extra

Bij Reclameland bieden we een breed assortiment aan gepersonaliseerde relatiegeschenken die je kunt bedrukken met je logo en contactgegevens. Deze geschenken mogen klein zijn, maar zijn ook zeer doeltreffend.

5 beursstand ideeën: in conclusie

Als je bovenstaande vijf ideeën voor jouw beursstand opvolgt, kun je ervoor zorgen dat zeker het visuele aspect van je beursdeelname een groot succes wordt. Door te investeren in opvallende en professionele materialen zorg je ervoor dat jouw stand niet alleen opvalt, maar ook een blijvende indruk maakt op bezoekers. Bij Reclameland helpen we je graag om van jouw beursstand een onvergetelijke presentatie te maken. Neem contact met ons op bij vragen over de mogelijkheden of voor meer beursstand ideeën.